Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar susmayacağız!

ABD'nin Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de yaptığı katliam Meclis Genel Kurulu'nda özel oturum düzenlendi. Oturumda ilk konuşmayı hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ konuştu. ABD'nin Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasının Filistin halkına açık saldırı olduğunu belirten Bozdağ, "Filistin özgürleşinceye kadar susmayacağız" diye konuştu.

Hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklamalarda bulunuyor:

"ABD'nin Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması Filistin halkına açık saldırıdır.. Elçiliğin taşınması aynı zamanda her kesime yapılmış ortak saldırıdır..

İsrail hükümeti birinci dereceden sorumludur. Ama ABD yönetimi de katliamdan sorumludur.

ABD'nin elinde de masum Filistinlilerin kanı vardır. 

Adaletin hayata geçirilmesi için mazlumları sesi olmaya devam edeceğiz.
ABD artık çözümün değil sorunun bir parçasıdır.

Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu'ya barış gelmeyecektir

KUDÜS ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞANA KADAR SUSMAYACAĞIZ

Kudüs eninde sonunda özgürlüğüne kavuşacaktır. Hiçbir oldu bitti Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmasını değiştirememiştir, değiştiremeyecektir. 

Kim ne derse desin, kim nerede durursa dursun Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkına göre Kudüs, Filistin Devleti'nin başkentidir, başkenti olmaya da devam edecektir. Türkiye, her daim ve her yerde Filistin davasının ve Kudüs'ün müdafisi olmaya devam edecektir. İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali sona erene, Kudüs özgürleşene kadar Türkiye bu tutumunu kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.

Kudüs özgürüğüne kavuşana kadar Türkiye susmayacaktır."

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANDI

Konuşmaların ardından TBMM Genel Kurulunda AK Parti, CHP ve MHP tarafından, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak bildirisinden:

"İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır."

Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar susmayacağız! ile ilgili etiketler TBMM Kudüs özel oturum
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.