Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor?

Türk televizyon izleyicilerini heyecanlandıran yeni bir tarihi dizi, Eyyubi Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarı olan Selahaddin Eyyubi'nin hayatını anlatan "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi," yakında TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşacak. Bu çerçevede dizinin konusu ve oyuncu kadrosu gibi ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

"Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" dizisi, bu büyük tarihi liderin hayatını ve başarılarını anlatarak izleyicilere tarihi bir perspektif sunacak. Dizinin çıkmasına günler kala dizinin konusu gibi detaylar merak ediliyor. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusu ne?

"Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi," izleyicilere tarihi bir yolculuğa çıkaracak. Dizi, asırlar önce mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi'nin büyük başarılarına ve zorlu hayatına odaklanacak. Haçlıların elinde olan Kudüs'ü geri alması ve kahramanca savaşlarıyla tanınan Selahaddin Eyyubi'nin hikayesi, Türk televizyon izleyicileri için büyük bir ilgi odağı haline geldi.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ne zaman başlıyor?

 "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" dizisi, 13 Kasım Pazartesi günü TRT1'de ilk bölümüyle ekrana gelecek. Bu tarihi olayları ve liderin yaşamını daha yakından tanımak isteyenler için büyük bir fırsat sunacak.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi oyuncuları kimler?

Dizinin oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler Uğur Güneş ve Dilin Döğer olacak. Başrolleri paylaşacak olan bu yetenekli oyuncular, Selahaddin Eyyubi'nin karakterini canlandırmak için büyük bir hazırlık ve çaba içinde bulundular. Ayrıca, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici ve Seda Yıldız gibi deneyimli isimler de dizinin kadrosunda yer alacak. Bu geniş oyuncu kadrosu, izleyicilere tarihi karakterlerin canlandırılmasında büyük bir görsel ve duygusal deneyim sunacak.

Selahaddin Eyyubi kimdir?

Selahaddin Eyyubi, 1137-1193 yılları arasında yaşamış ve Eyyubiler Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarı olmuştur. 1187 yılında Kudüs'ü Haçlılardan geri almış ve Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy'ı Hıttin Muharebesi'nde mağlup ederek Kudüs'ü Haçlılardan kurtarmıştır. Bu büyük zafer, Selahaddin Eyyubi'yi "Kudüs Fatihi" olarak tarihe geçirmiştir. Ayrıca, üçüncü Haçlı Seferi sırasında İngiliz Kralı 1. Richard'a karşı mücadele etmiş ve Kudüs'ü İngilizlere teslim etmemiştir.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi hangi kanalda, saat kaçta?

13 Kasım'da TRT1 ekranlarında başlayacak olan bu dizi, tarih severler ve dönemi merak eden herkes için kaçırılmayacak bir fırsat olacak. 

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler TRT 1 dizi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.