Küçükçekmece Belediyesi'nden küfürlü SMS!

Küçükçekmece Belediyesi sabaha karşı vatandaşların telefonuna İngilizce küfür içerikli SMS gönderdi. Twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yapan belediye, SMS sisteminin hacklendiğini duyurdu.

Küçükçekmece Belediyesi'nden vatandaşların cep telefonlarına gönderilen İngilizce mesaj, sosyal medyada gündem oldu.

"Çeneni kapa. K..ını doğruyacağım. İyi günler. Kapa çeneni ve yala." gibi küfürlü kelimelerin olduğu mesajın sonunda 'hacklendiniz' ifadeleri yer aldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nden küfürlü SMS!

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Belediyesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada,

"12/12/2019 05.41'de gerçekleşen SMS bildiriminde, kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Belediyemizin mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktatır. Ayrıca, uluslararası İSO27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz." ifadelerine yer verildi.

Küçükçekmece Belediyesi'nden küfürlü SMS! - Resim : 2

 

Küçükçekmece Belediyesi'nden küfürlü SMS! ile ilgili etiketler Küçükçekmece İngilizce SMS Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.