Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı

Tesla ve Space X'in CEO'su Elon Musk, WhatsApp'ın son veri kullanımı izni kararına tepki olarak alternatif bir platform olan Signal'in kullanılması çağrısında bulundu. Musk'ın bu çağrısı o kadar hızlı bir şekilde tepki buldu ki Finans dünyası bile şaşkına döndü. Çünkü Musk'ın bu çağrısını yanlış anlayan yatırımcılar 'Signal' ile ilgisi olmaya borsada 0.60 dolardan işlem gören Signal Tech adlı firmanın hisselerine talep yağdırdı. Bu talep sonucunda 2 günde firma yüzde 1100 değer kazandı.

Bilindiği gibi akıllı telefonu olan herkesin kullandığı WhatsApp, tepki çeken bir kararla kullanıcılarını kişisel verilerini Facebook ile paylaşmaya zorlayan bir karar aldı. 185 milyar dolarlık kişisel serveti ile Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, WhatsApp'ın bu kararına tepki olarak insanları daha küçük bir şifreli mesajlaşma uygulaması olan Signal'e geçme çağrısında bulundu. 

Use Signal yani Signal'i kullanın diyen Elon Musk'ın bu çağrısı ABD'deki küçük bir firmaya önemli bir servet kazandırdı. 

Üstelik Musk'ın 'Kullanın' dediği 'Signal'in bu küçük firma ile hiçbir alakası da bulunmuyordu.

Ancak, Musk'ın bu çağrısının ardından Signal Tech adlı firmanın hisse başı değeri dakikalar içinde 0,60 iken bir anda 3.60'ın üzerine gördü. 

Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı

Borsa kapandığında Signal şirketinin borsa değeri yüzde 526 artışla 3.76'ya ulaşmıştı. 

Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı - Resim : 2

Ancak, Musk dopingi ile 8 Ocak'a da hızlı giren Signal Tech'in borsa değeri 5.675'e çıktı. 

Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı - Resim : 3

Firmanın değeri haber yayına hazırlandığında daha da yükselmişti. Bir gün önceye göre değeri yüzde 80'den fazla artan Signal Tech'nin hisse değeri 6.77'ye ulaşmış oldu. Bu 7 Ocak'ta güne başladığı hisse değeri göz önüne alındığında yüzde 1100'den fazla artış anlamına geliyordu. 

Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı - Resim : 4

Küçük firma ABD borsasında rekor kırdı ile ilgili etiketler elon musk Signal Signal Tech
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.