"Semra Güzel 1 dakika bile beklemeden istifa etmeli"

Kübra Par: Fotoğraflara bakılırsa olay 1-2 saatlik görüşme falan değil. Güzel, sanki PKK kampına tatile gitmiş. Ortamı yadırgadığı da söylenemez!

PKK kamplarında, öldürülen bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

İlk kez SuperHaber'in yayımladığı o fotoğraflarla ortaya çıkan skandalı bugün köşesine taşıyan Habertürk yazarı Kübra Par, Semra Güzel'i fezleke sürecini beklemeden istifa etmeye çağırdı.

Par, "İstifa için neyi bekliyor?" başlığını taşıyan köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;

"HDP Milletvekili Semra Güzel'in terör örgütü PKK kampında terörist Volkan Bora ile çekilmiş yeni fotoğrafları çıkmış.

Kendisini savunurken "Barış sürecinin olumlu havası içerisinde sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde 2 kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük" demişti.

Fotoğraflara bakılırsa olay 1-2 saatlik görüşme falan değil. Güzel, sanki PKK kampına tatile gitmiş. Ortamı yadırgadığı da söylenemez.

Dokunulmazlığının kaldırılmasına Meclis, ceza alıp almamasına ise yargı mercileri karar verecektir.

Fakat siyasi etiğin 's'sinden bahsediyorsak 1 dakika bile beklemeden hem vekillikten hem de partisinden istifa etmesi gerekir.

IŞİD'in, El Kaide'nin kampında başka partiden bir milletvekilini teröristlerle sarmaş dolaş görsek ortalık ayağa kalkardı.

Söz konusu bir HDP'li vekil olunca kanıksayıp hem kendisinin hem de partisinin inandırıcılıktan uzak açıklamalarını sineye mi çekeceğiz?

Siyasi partilerin kapatılmasına mesafeli duran, aşırı güvenlikçi politikaların çözüm getirmediğini düşünen biri olarak ben bile bu pişkin tavrı kabul edilemez buluyorum.

HDP eğer demokratik siyaset konusunda toplu iğnenin ucu kadar samimiyse fezleke falan beklemeden Güzel'i ihraç etmeli.

Bu konuyu günlerdir tartışıyor olmamız bile abes!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

"Semra Güzel 1 dakika bile beklemeden istifa etmeli" ile ilgili etiketler Kübra Par semra özel pkk hdp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.