Kuaförlerde yapılan hata yüzünden felç kalabilirsiniz!

Dave Tyler 6 yıl önce saçlarını kestirmek için gittiği kuaförden ayrıldığında yere düşüp bayıldı. Olay yerine gelen ambulansalar Tyler’ı derhal hastaneye götürdüler ve Tyler bir daha araba kullanamadı.

Tyler’ın bu hale gelmesinin sebebi 6 yıl önce gittiği kuaförde yapılan hata. Dave saçlarının yıkanması için kafasını geriye doğru yasladığı sırada beyninde bir pıhtı oluşuyor ve bu pıhtı da felç geçirmesine neden oluyor.

boyun-hareketi-yukariya-bakma

Bu yılın başında yine bir İngiliz vatandaşı aynı nedenden felç geçirdi. “Beauty Salon Stroke Syndrome” terimi İngiltere’de 1993 yılından beri kullanılan bir terim.

Yapılan araştırmalarda kuaförlerde sık sık saç yıkamak için kullanılan bu pozisyonun direkt olarak felce neden olduğu tespit edildi.

Felç olmamak için kafanızı en fazla 15 derece olacak şekilde geriye yaslamanız gerekiyor.

Kuaförlerde yapılan hata yüzünden felç kalabilirsiniz! ile ilgili etiketler Felç boyun tehlike felçriski syndoreme pıhtı kuaför yıkama boynunuza dikkat saç yıkama
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.