Kritik ziyarette sürpriz randevu! Konvoy bir anda yol değiştirdi...

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, programda olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Başbakan Yıldırım'la buluştu. Görüşmede, FETÖ ve DEAŞ ele alındı.

ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminin Türkiye'ye en üst düzey ziyareti bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, başkent Ankara'ya gece yarısı indi.

Tillerson'ın ilk randevusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'laydı ancak sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu'na gitti ve Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede iki konunun öne çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Başbakan Yıldırım'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ı kabulünde DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alındı. FETÖ’yle mücadele ve elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin atılması beklenen adımların gündeme geldiği görüşmede iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı" denildi.

Anadolu Ajansı, görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğünü bildiriyor.

10 DAKİKA GEÇ KALDI

Tillerson'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu ancak sürpriz görüşme nedeniyle randevuya 10 dakika gecikmeyle gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Tillerson görüşmesi başladı.

ABD Dışişleri Bakanı, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile de buluşacak. İki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

İKİ YENİ SICAK BAŞLIK

Bugün Ankara'da ilk akla gelen konular terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye Rakka'da verilen operasyon desteği ve 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu Fetullah Gülen'in himaye edilmesi olsa da iki yeni sıcak başlık var.

Kritik ziyarette sürpriz randevu! Konvoy bir anda yol değiştirdi... ile ilgili etiketler tillerson
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için İranlılar Meşhed'e akın etti

İran'da, pazar günü helikopter kazası geçirerek hayatını haybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyaniçin üç günlük cenaze töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Reisi için Meşhed'de düzenlenen son törene İranlılar adeta akın etti.