Kritik zirvenin adresi İstanbul... Tahıl koridoru görüşmeleri yarın!

Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoru için taraflar görüşmelerini sürdürürken önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye, Rusya, BM ve Ukrayna arasında gerçekleşecek görüşmenin yarın İstanbul'da yapılacağı bildirildi.

Reuters'ın aktardığı habere göre, tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da yapılacak.

Rus haber ajansı Interfax'ın Rusya Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler'den temsilciler, 13 Temmuz günü İstanbul'da tahıl ihracatı konusunu görüşmek için bir araya gelecek.

Türk ve Rus heyetlerinin öncülüğündeki görüşmelerde BM ve Ukrayna temsilcileri de olacak.

ERDOĞAN PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dün yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Her iki görüşmede Erdoğan, BM'nin Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planını gündeme getirmişti. 

TÜRKİYE'NİN GIDA KRİZİNİ ÖNLEME ÇABALARI

Türkiye'nin yürüttüğü kritik diplomasi trafiğinin arka planında küresel gıda krizini önleme çabası yatıyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü raporuna göre tahıl üretiminde en büyük pay Çin, ABD ve Hindistan'a ait. Rusya ve Ukrayna bu ülkelerden sonra geliyor.

2019 yılı verilerine göre Rusya 118 milyon ton, Ukrayna ise 74 milyon ton tahıl üretimi gerçekleştirdi.

Kritik zirvenin adresi İstanbul... Tahıl koridoru görüşmeleri yarın! ile ilgili etiketler zirve tahıl koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.