Kritik Soçi zirvesi... Türkiye'nin Suriye harekatıyla ilgili Rusya'nın Halep endişesi!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, Soçi'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin sonuçlarını, kritik zirve öncesi Putin’in Erdoğan’a bir teklifi olduğu ve Türk vatandaşlarına Rusya vizesinin kaldırılacağı iddiasını ele aldı.

''İKİ ÜLKE ARASINDA HIZLI GELİŞMELERİN YAŞANDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ''

Ceyhun Bozkurt, ''Bazı dosyalar gündemde. İki liderin son 1 ay içinde 2. defa bir araya gelmesi önemli. Kısa sürede iki ülke arasında hızlı gelişmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi ile beraber liderlerin görüşmeleri daha önem kazandı.

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN YOL HARİTASI BELLİ OLACAK''

Suriye'de Rus kontrolünün olduğu alanlarda özellikle Tel Rıf'at ve Münbiç bölgesinden Türk askerine yoğun saldırılar gerçekleşiyor. Buna dikkat çekilecek. Tahıl koridoru, doğalgaz meselesi, Akkuyu Nükleer Santrali gibi konular konuşulacak. Önümüzdeki dönemin yol haritası belli olacak. Türkiye küresel etki yapabilen bölgesel bir güç durumunda. Rusya'nın yaklaşımı da bunu teyit ediyor.

''RUSYA, SURİYE VE İRAN, HALEP ENDİŞESİ TAŞIYOR''

Fırat'ın doğusuna harekat planlamaları gündemde. Esas müzakere operasyonun hangi bölgeye olabileceği konusunda olabilir. Rusya, Suriye ve İran'daki endişe olası sıkıntıda Türkiye'ye dost unsurların Halep'e yönelmesi. Bizim derdimiz terörle mücadele, onların derdi başka. Halep endişesi taşıyorlar.

''TÜRK VATANDAŞLARINA RUSYA VİZESİNİN KALDIRILMASI TURİZM AÇISINDAN CİDDİ KATKI SAĞLAR''

Türk vatandaşlarına Rusya vizesinin kaldırılma ihtimali var. İlişkiler o yönde ilerliyor. Bu durum turizm açısından iki ülkeye ciddi katkılar yapar.

''BRICS'E KATILMAK TÜRKİYE'NİN YENİ DÜNYA DÜZENİNDEKİ YERİNİ ALMASI DEMEKTİR''

Rusya'nın BRICS teklifi doğruysa ve katılırsak bu durum Türkiye açısından ciddi sıçrama oluşturur. BRICS'e katılmak demek, Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki yerini alması demektir.'' ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kritik Soçi zirvesi... Türkiye'nin Suriye harekatıyla ilgili Rusya'nın Halep endişesi! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Putin Erdoğan soçi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.