Kritik Kabine Toplantısı başladı! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da... Yeni anayasa, arsa-işyeri, EYT düzenlemesi, esnafa kredi...

Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak. Erdoğan, başvuruları bugün başlayacak sosyal konut arsalarıyla ilgili merak edilen tüm detayları kamuoyuyla paylaşacak. İşte Kabine'deki gündem maddeleri...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta başörtüsü çıkışıyla gündem olmuştu.

Bu gelişmenin ardından da CHP 3 maddelik bir kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Güya günah çıkartıyorlar. Eğer samimiysen gel bu meseleyi anayasal düzeyde çözelim" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'na talimat verdiğini açıklamıştı.

 

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA ÇALIŞMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında yürütülen başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi

Erdoğan'ın "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım." çağrısı üzerine Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğüne teknik çalışma yapılması talimatı veren Bakan Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere hukukçu grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi.

BAKAN BOZDAĞ SUNUM YAPACAK

Anayasa hukuku profesörleriyle görüşen Bozdağ'ın TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin teklif taslağı hakkındaki görüşlerini aldığı öğrenildi. Bakan Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmalarına yönelik tüm çalışmalar ile kanun teklifi taslağına ilişkin Başkan Erdoğan liderliğindeki Kabine Toplantısı'nda sunum yapacak. Kabine'deki değerlendirmelerin ardından başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine son şeklinin verilerek Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

 

ESNAFI RAHATLATACAK KREDİ PAKET YOLDA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "esnafı rahatlatacak paketler yolda" demişti. O paketle ilgili çalışmalar Kabine'de masaya yatırılacak.

İşçi ve işveren temsilcilerinin çalışanların gelir vergisi dilimlerinde değişiklik yapılması talebi de değerlendirilecek.

EYT DÜZENLEMESİ

Toplantıda Erdoğan'ın "Faiz her geçen gün, her geçen ay düşmeye devam edecek" dediği faiz politikası, enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirler ve ekonomideki gelişmeler ele alınacak. Bu kapsamda milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinde gelinen son aşama ve yeni destek ödemelerinin de kabinede gündeme gelmesi planlanıyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO

Kamuda çalışan 565 bin sözleşmelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemeler de masaya yatırılacak.

ARSA-İŞYERİ BAŞVURULARI

Toplantıda en önemli gündem maddesi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İşyerim" kampanyasında gelinen aşama ve sosyal konut arsası olacak.

DETAYLARINI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri için bugün başlayacak başvurularla ilgili kabineyi bilgilendirecek. Kampanya kapsamında ilk 2 yılda 100 bin arsanın satılması öngörülüyor. Arsasını alacak vatandaş, kendi evini devlet desteğiyle yaptırabilecek. Projede 17 şehirde 5 bin konutluk kısmın temeli 25 Ekim'de Başkan Erdoğan'ın da katılacağı törenle atılacak.

YUNANİSTAN'A KARŞI HANGİ ADIMLAR ATILACAK?

Atina yönetiminin, Ege'deki ihlal ve tacizlerine karşı atılacak adımlar ele alınacak. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaştaki son gelişmeler ve Suriye ile siyasi diyalog süreci de masada olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURACAK

Erdoğan'ın son olarak Prag'da katıldığı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin sonuçları da kabinede konuşulacak. Toplantıda alınan kararları Başkan Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

.

Kritik Kabine Toplantısı başladı! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da... Yeni anayasa, arsa-işyeri, EYT düzenlemesi, esnafa kredi... ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Beştepe kabine kabine toplanısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.