Kripto vurgununda Elon Musk detayı

Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan 2 milyar dolarlık kripto para vurgunuyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. CEO'su yurt dışına kaçan Thodex’deki son işlemler incelendiğinde bu borsanın yarısından fazlasını Dogecoin işlemlerinin oluşturduğu belirlendi. Elon Musk'ın paylaşımlarıyla rekor kıran Dogecoin işlemlerinde dikkat çeken gün ise 17 Nisan...

Kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yaklaşık 391 bin yatırımcının hesaplarına ulaşımı kesildi.

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer'in ise 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına kaçtığı belirlendi. 

17 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ DÖNÜM NOKTASI

Bundan 4 yıl önce kurulan Thodex’in son dönemde ulaştığı hacim ve portföy yapısına bakıldığında ise 17 Nisan Cumartesi günü oldukça dikkat çekti.

Uluslararası kripto para borsalarına ilişkin anlık verileri paylaşan Coinmarketcap ve Coingecko’nun verilerine göre Thodex’te, 17 Nisan günü tamı tamına 1 milyar 334 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi. Bu rakam son 3 aylık dönemde Thodex’te bir günde gerçekleşen açık ara en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

PORTFÖYÜNÜN YARISINDAN FAZLASI DOGECOIN

Thodex’de son gerçekleşen işlemlere bakıldığında ise bu borsanın yarısından fazlasını Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın paylaşımlarıyla birlikte son dönemde rekor üstüne rekor kıran Dogecoin işlemlerinin oluşturduğu görüldü.

Kayıtlara geçen son işlemleri dikkat alan Coinmarketcap’in verilerine göre Thodex’te yapılan işlemlerde Dogecoin yüzde 53, Tether yüzde 13, Ripple yüzde 7.4, Litecoin yüzde 3.3 ve Bitcoin ise yüzde 3 düzeyinde paya sahip.

Hatta Thodex geçen ay yaptığı kampanya ile borsasına yeni üye olanlara Dogecoin dağıttığını da şu ifadelerle duyurmuştu:

“THODEX 2.000.000 Dogecoin dağıtıyor! Sen de üye ol, 2 milyon Dogecoin’den 150’si senin olsun.”

Kripto vurgununda Elon Musk detayı

Dogecoin 10 Nisan ile 19 Nisan arasında yüzde 700’e yakın artış göstermişti…

 

 

Kripto vurgununda Elon Musk detayı ile ilgili etiketler Kripto para para thodex dogecoin elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.