Kripto piyasası çöktü mü? Kripto parada ayı sezonu ne demek?

Kripto para piyasasında büyük bir deprem yaşanıyor. Kripto paralarda yeni gelişmelerin yaşanmasına sonrasında Bitcoin ve Ethereum’da büyük bir düşüş gözlemleniyor. Peki, kripto parada ayı sezonu ne demek?

Kripto para birimleri denince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Bitcoin, sabah saatlerinden itibaren sert bir düşüş yaşadı. Geçen haftadan bu yana düşüş gösteren Bitcoin’de yaşanan bu durum alt coinlerinde çakılmasına sebebiyet verdi.

Bitcoin’de yaşanan bu deprem Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot, Stellar gibi büyük alt coinlerde yüzde 20’ye kadar değer kaybına sebep oldu. Türkiye’de yer alan birçok yatırımcı da bu durumdan oldukça etkilendi.

Bitcoin son olarak 62,000 dolar seviyelerine geri dönüş yaptı. Analistlere göre ise bu durum kar realizasyonları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın, kripto varlıkları "spekülasyon aracı" diye nitelendirdiği konuşmasının hemen ardından gerçekleşti.

Kripto piyasası çöktü mü? Kripto parada ayı sezonu ne demek?

KRİPTO PİYASASI ÇÖKTÜ MÜ?

Son 24 saatte; 62,208.96 ve 63,821.67 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, yüzde 1.31 düşüşle 62,434.88 dolara kadar düşerken birimin haftalık kazancı yüzde 8.02 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 4.0 milyar dolarlık düşüşle 1.0 trilyon 173 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi.

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da son 24 saatte yüzde 0.47 düşüşle 2,462.34 dolara kadar gerilerken haftalık kazancı yüzde 19.45 seviyelerine gerçekleşti. Kripto para piyasalarında, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 46 birimin değeri düşerken, düşenlerden yedi birim de ilk 10 birimin arasındaydı.

Kripto piyasası çöktü mü? Kripto parada ayı sezonu ne demek? - Resim : 2

KRİPTO PARADA AYI SEZONU NE DEMEK?

Kripto parada ayı sezonu; finans piyasasında fiyatların düşüş gösterdiği bir dönem olarak gösterilmektedir. Bu gibi durumlarda ayı piyasaları son derece riskli ve deneyimsiz kişiler için alım satım yapması tehlikeli bir dönemden ibarettir.

Ayı piyasaları büyük kayıplara neden olabilmektedir. Bununla beraber kripto parada boğa sezonu da piyasaları da coşkunun hakim olduğu bir dönemdir. Bu dönemlerde, fiyatlar olağan dışı hızla yükselir ve varlıkların büyük kısmı değer kazanır.

Kripto piyasası çöktü mü? Kripto parada ayı sezonu ne demek? ile ilgili etiketler Ayı Sezonu Boğaz Sezonu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.