Kripto paralarda satış işlemleri daha baskın

Geçtiğimiz gün kripto paralarda satış eğilimleri ağır basarken, Çin Merkez Bankası'ndan NFT'ler hakkında uyarı geldi.

Kripto para pazarlarında toplam hacim 2,6 trilyon dolar düzeyinde seyrederken, günlük ortalama işlem miktarı 120 milyar seviyesinde sürüyor. Kripto para kullanıcıları geçtiğimiz gün satış yapmaya ağırlık verirken, en çok işlem gören yüz kripto birimden sadece 15’i değer kazandı.

Bitcoin, geçtiğimiz gün 59 bin doları zorlasa da 57 bin doların altına düşerken şu sıralar 57 bin 70 dolardan işlem görüyor. Ethereum ise 4700 doların üstünü gördükten sonra yatırımcıların satış yapmasıyla 4500 doların altına geriledi. Gün içinde kısa süreli toparlama eğilimleri gösterse de bir önceki günkü değerine ulaşamayan Ethereum şu sıralar 4560 dolar civarında el değiştiriyor.

ÇİN MERKEZ BANKASI NFT’LERE DÜZENLEME TALEP EDİYOR

Çin Merkez Bankası’ndan gelen açıklamalar, NFT ve Metaverse platformu için ülkede yasal düzenleme gerekliliğine işaret etti.

Kara para aklama faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin olarak talep edilen düzenleme, söz konusu teknolojilerin kanuna aykırı bir şekilde kullanılması kaygısıyla gündeme geldi. Çin Merkez Bankası’ndan yapılan uyarıda, düzenleme olmadığı takdirde bu teknolojilerin kara para aklanmasına aracı olabileceği vurgulandı.

 

Kripto paralarda satış işlemleri daha baskın ile ilgili etiketler Bitcoin ethereum NFT
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.