Kripto para piyasası son yılların en düşük seviyesinde: Bitcoin 21 bin doların altını gördü

Kripto para piyasasındaki büyük düşüş sürüyor. Hafta sonu 25 bin doların altını gören Bitcoin, 21 bin dolar seviyesinin altına geriledi. Öte yandan Ethereum ise 1090 dolar seviyesine kadar geriledi. Son düşüşlerle beraber Bitcoin 1 haftada yatırımcısına yüzde 16, Ethereum ise yüzde 26 kaybettirmiş oldu.

ABD'deki enflasyon sebebiyle; Bitcoin 21 bin doların altına düşerek, Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Ethereum da ciddi bir düşüş yaşadı ve 1090 dolar seviyesine kadar geriledi.

Cuma günü ABD enflasyon verisiyle 30.000 doların altına gerileyen Bitcoin, hafta sonu da düşüşünü sürdürerek dün 25.000 doların altına gerilemişti.

Bitcoin başta olmak üzere kripto varlık piyasasında gerileme hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin yüzde 10'u aşan düşüşle 21 bin doların da altını test etti. Bitcoin böylece Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.

ETHEREUM DA DÜŞÜŞTE

Piyasa değeri bakımından en büyük 2. kripto para konumunda bulunan Ethereum ve Avax ise, Bitcoin gibi değer kaybetti. Ethereum 1090 dolar seviyesine kadar geriledi.

Ethereum ise tarihi zirve olarak 4.865 doları görmüştü. Son düşüşlerle beraber Bitcoin 1 haftada yatırımcısına yüzde 16, Ethereum ise yüzde 26 kaybettirmiş oldu.

"2024'E KADAR MÜMKÜN DEĞİL"

Ünlü kripto para yatırımcısı Peter Brandt ise, yakın zamanda bir Twitter paylaşımı yaptı. Tweet, Brandt'in BTC fiyatı hakkındaki tahminlerini içeriyordu. Buna göre ünlü trader, Bitcoin'in 2024 yılının başına kadar yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayacağını öne sürdü.

GÖZLER FED'DE OLACAK

Piyasalarda gözler bu hafta FED'in faiz kararında olacak. FED'den ağırlıklı olarak 50 baz puanlık bir faiz artırımı beklense de Barclays gibi bazı kurumlar 75 baz puanlık bir artırım gelmesini de bekliyor. Tabii faiz kararı kadar karar sonrası FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da dikkatle takip edilecek. Powell'ın değerlendirmelerinde önümüzdeki aylarda atılacak adımlara ilişkin ipuçları aranacak.

Kripto para piyasası son yılların en düşük seviyesinde: Bitcoin 21 bin doların altını gördü ile ilgili etiketler Bitcoin ethereum kirpto para
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.