Kripto para felaketi! Scott Minerd’in kripto para tahmini oldukça olumsuz

Kripto para piyasası, en büyük borsalardan olan FTX’in çöküşüyle büyük bir darbe yedi. FTX’teki bu durum, genel piyasaya yansıdı ve güven azaldı. Bazı yatırımcılar ve analistler, piyasada daha fazla çöküşün yaşanacağını düşünmekte. Bunlardan biri, Guggenheim Partners’ın Baş Sorumlusu Scott Minerd. Minerd, çöküşün ile sınırlı kalmayacağını söylüyor. İşte detaylar…

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün ve genel olarak kripto paraların erimesinin ardından, Guggenheim Partners’ın Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, yatırımcılara bir uyarı verdi. Minerd, kripto endüstrisinde daha fazla sarsıntı olacağını tahmin ediyor. Ayrıca FTX krizinin sektördeki tek kriz olmayacağını söylüyor. Ayrıca Minerd, daha büyük felaketlerin yaşanacağını tahmin etse de hayatta kalanların da olacağını belirtti.

Kripto para felaketi! Scott Minerd’in kripto para tahmini oldukça olumsuz

Minerd, Mayıs ayında Bitcoin’in fiyatının 8.000 dolara düşeceğini tahmin etmişti. Ancak, yakın zamanda kripto para ekosisteminin mevcut fiyat düşüşüne rağmen ilerlemeye devam edeceğinden emin olduğunu belirtti. Yine de Minerd’e göre, yıllarca süren kolay para dönemi artık sona eriyor. Bu nedenle, büyüyen endüstride daha fazla “serpinti” olacak.   Televizyonda yayınlanan bir röportajda ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı hakkında konuşurken şunları söyledi:

Düşecek bir kısım daha var – nerede olduğunu söyleyemem. Bir yıl önce kripto hakkında konuşuyorduk ve yaklaşık 19.000 token vardı – tıpkı internet balonu gibi yıkanıp gidecek.
Minerd, düzenleyici çerçeveye işaret etti

MİNERD, DÜZENLEYİCİ ÇERÇEVEYE İŞARET ETTİ

Kripto para birimlerinin ve genel olarak paranın dijital hale gelmesinin hala emekleme aşamasında olduğunu belirtti. Yalnızca uygun bir düzenleyici çerçevenin, sektörün gelişiminin önümüzdeki gelecekte nasıl şekilleneceğini belirleyeceğini vurguladı. Çünkü, tıpkı kolay para kazandığımız ve çok fazla spekülasyon yaptığımız herhangi bir dönem gibi; en zayıf oyuncular önce düşer. Minerd’e göre “Kripto açıkça çılgınca bir şeydi”.

Daha önce Minerd, kripto para birimlerinin değer depolamak, bir hesap birimi haline gelmek ve aynı zamanda bir değişim aracı olarak hareket etmek için gerekli olduğu konusunda da ısrar etmişti. Minerd, “Kripto için henüz doğru prototipe sahip olduğumuzu düşünmüyorum” demişti. Diğer yandan, son faiz artırımından bahsederken Minerd, önümüzdeki iki yıl boyunca FED’in katı para politikasının işsizliğin yaklaşık %2 artmasına neden olacağını tahmin ediyor.
Bu sırada Bitcoin (BTC) yüzde 1.5’lik bir düşüş ile 17.469 dolardan el değiştiriyor. Diğer yandan Ethereum (ETH), yüzde 1.1 oranında değer kaybı ile 1.276 dolar seviyesinde bulunmakta. BNB, XRP, ADA gibi büyük kripto para birimleri de kırmızı tahtada işlem görüyor.

Kripto para felaketi! Scott Minerd’in kripto para tahmini oldukça olumsuz ile ilgili etiketler ekonomi Kripto para FTX Borsası FED