Kripto para borsasında skandal: Binlerce müşterinin parasını çaldılar!

Son yıllarda popülerliği artan kripto para borsalarında skandal üstüne skandal yaşanmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük sanal para borsası Binance'da yatırılan paranın ortadan kaybolmasının ardından şimdi de Coinbase'de bir hırsızlık yaşandı. Bilgisayar korsanları 6 bin müşterinin kripto parasını çaldı.

Dünya, kripto para borsası Coinbase'de yaşanan skandalı konuşuyor. 

Şirket, bilgisayar korsanlarının en az 6 bin müşteriden kripto para çaldığını duyurdu.  Coinbase, olayın fark edilmesiyle SMS ile hesap kurtarma protokollerinin güncellendiği, hesapların kontrolünün yeniden kazanılması ve kaybedilen fonların geri ödemesi için müşterilerle birlikte çalışıldığı bildirildi.

MÜŞTERİLERE GÖNDERİLEN BİLDİRİM METNİ PAYLAŞILDI

Kaliforniya Başsavcısı Rob Bonta, Coinbase'in saldırıdan etkilenen müşterilere gönderdiği bildirim metnini paylaştı.

 

"GÜVENLİK SÜRECİNDEKİ AÇIKTAN YARARLANDILAR"

Söz konusu bildirimde, siber saldırının mart ile 20 Mayıs arasında gerçekleştiği, bilgisayar korsanlarının hesaplara erişmek ve Coinbase ile ilişkili olmayan kripto cüzdanlarına para aktarmak için şirketin SMS ile doğrulama güvenlik sürecindeki bir açıktan yararlandığı aktarıldı.

 

OLTALAMA YÖNTEMİ

Coinbase hesabına erişilmesi için üçüncü tarafların müşterilerin hesabıyla ilişkili e-posta adresi, şifre ve telefon numarasını bilmesi ve kişisel e-postalarına girmesi gerektiği belirtilen bildirimde, bu bilgilere nasıl erişildiğinin henüz belirlenemediğini, bu tür eylemlerde genellikle oltalama yönteminden yararlanıldığı ifade edildi.

 

GERİ ÖDEMELER İÇİN MÜŞTERİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞILIYOR

Bildirimde, en az 6 bin Coinbase müşterisinin hesaplarından para çekildiği kaydedildi.
Olayın fark edilmesiyle SMS ile hesap kurtarma protokollerinin güncellendiği, hesapların kontrolünün yeniden kazanılması ve kaybedilen fonların geri ödemesi için müşterilerle birlikte çalışıldığı bildirildi.

Kripto para borsasında skandal: Binlerce müşterinin parasını çaldılar! ile ilgili etiketler hırsız Para coinbase korsan müşteri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.