Kremlin'in 'Donbas ve Kırım' şartına Zelenskiy'den yanıt: Uzlaşma bulabiliriz

Rusya'nın Ukrayna ile ateşkes için ortaya koyduğu Kırım ve Donbas'ın tanınması şartına yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, konuyla ilgili gelen bir soruya "Tartışabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kırım ve Donbas konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İki bölgenin tanınıp tanınmayacağına ilişkin bir soruya Zelenskiy, "Tartışabiliriz" yanıtını verdi.

Zelenskiy Amerikan ABC kanalına verdiği demeçte, Kırım, Donetsk Donbas ve Luhansk'ın tanınmasına ilişkin soruyu, "Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz." sözleriyle yanıtladı.

GECE YARISI VİDEO PAYLAŞTI

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medyadan paylaştığı videoda çarpıcı mesajlar verdi. Zelenski dün gece yarısından sonra görüntülü yaptığı açıklamada "Kiev'de kalıyorum. Bankova Caddesi'nde. Saklanmıyorum. Ve kimseden korkmuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"HEPİMİZ SAHADAYIZ, HEPİMİZ ÇALIŞIYORUZ"

Zelenski açıklamasında "Bildiğiniz gibi bizim bir deyiş vardır; Pazartesi zor bir gündür. Ülkede savaş var, yani her gün Pazartesi. Her günün ve her gecenin böyle olduğu gerçeğine alıştık. Bugün mücadelemizin, savunmamızın 12'inci günü. Hepimiz sahadayız, hepimiz çalışıyoruz. Herkes olması gerektiği yerde. Ben Kiev'deyim, ekibim benimle" demişti.

KIEV'DE KALIYORUM

Kiev'de bir ekmek fabrikasının ve Jitomir'de bir kilisenin tahrip edildiğini belirten Zelenski, sözlerine şöyle devam etmişti: "Şimdi söyleyeceğim şu ki; burada kalıyorum. Kiev'de kalıyorum. Bankova Caddesi'nde. Saklanmıyorum. Ve kimseden korkmuyorum."

KREMLİN ATEŞKES ŞARTLARINI AÇIKLAMIŞTI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, harekatın ne zaman sonlanabileceği yönündeki soruyu, "Ukrayna'nın bir blokta yer almayacağına ilişkin anayasal düzenlemeler yapmalılar. Kırım'ı Rusya toprağı olarak tanımaları ve Donetsk ile Lugansk'ı bağımsız devletler olarak tanımaları gerektiği konusunda da konuştuk. Hepsi bu kadar. (Bu şartlar yerine getirilirse) operasyona anında son verilecek" şeklinde yanıtlamıştı.

Kremlin'in 'Donbas ve Kırım' şartına Zelenskiy'den yanıt: Uzlaşma bulabiliriz ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Kırım Zelenskiy donbas
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.