Kremlin'den Ukrayna'ya tepki: Karadeniz asla NATO denizi olmayacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna kanadından gelen açıklamalara karşılık, Karadeniz'in asla NATO denizi olmayacağını, tüm kıyıdaş ülkeler için "iş birliği" denizi olarak kalması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın Karadeniz'in NATO'nun hakim olduğu bir deniz haline getirilmesine yönelik açıklamalarına Rusya’dan tepki geldi.

"KARADENİZ ASLA NATO DENİZİ OLMAYCAK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Karadeniz, asla NATO denizi olmayacak. Burası ortak bir deniz. Tüm kıyıdaş ülkeler için iş birliği, etkileşim ve güvenlik denizi olarak kalmalı" dedi. NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteği de eleştiren Peskov, "Küresel savaşın hatları daha da belirgin hale geldi. NATO'nun çatışmaya müdahil olma derecesi arttı" ifadelerini kullandı.

"TAYVAN KONUSUNDA TUTUMUMUZ NET"

Çin ve Tayvan arasındaki gerilimde ABD'nin Tayvan'a yönelik desteğini de eleştiren Peskov, bu tarz girişimlerin provokasyon olduğunu savunarak, "Tayvan konusundaki tutumumuz net. Diğer ülkelerin durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik çabalarını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

'KARADENİZİ DÖNÜŞTÜRMENİN ZAMANI GELDİ'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, bugün online olarak katıldığı Karadeniz Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada, bölgede kendisini tehdit altında hisseden tüm uluslar için kapsamlı bir güvenlik ağı oluşturulması gerektiğini belirterek, "Karadeniz'i Baltık Denizi gibi NATO denizine dönüştürmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den Ukrayna'ya tepki: Karadeniz asla NATO denizi olmayacak ile ilgili etiketler Kremlin Ukrayna Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.