Kremlin'den 'Pandora Belgeleri' açıklaması geldi!

Birçok ülkeden siyaset ve iş adamının gizli servetlerinin ifşa edildiği "Pandora belgeleri" ile ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov şu ana kadar yaptıkları incelemede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresinin bu belgelerde yer almadığını söyledi.

Dünyanın en zengin isimlerinin servetini nasıl gizledikleri ve vergilerini nasıl kaçırdıklarını gösteren 12 milyon belgenin sızdırılması dünya basınında geniş yer buldu.

'BU ÜLKE TABİİ Kİ ABD'

90 ülkeden 330 politikacının da isminin yer aldığı Pandora Belgelerine ilişkin Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Pandora Belgelerinin incelenip incelenmediğine ilişkin soruya yanıt vererek belgelerle ilgili ABD'yi suçlayarak, “Söz konusu belgelerde gerçekten göze çarpan tek şey, dünyanın en büyük off-shore ve vergi cennetinin hangi ülke olduğunu gösteriyor olması. Bu ülke tabii ki ABD. Söz konusu durum, ABD’nin vergi kaçırma ve kara para aklama ile mücadele etme niyetini açıklamış olmasıyla hiç uyuşmuyor. Fakat gerçeklik bu şekilde" dedi.

'PUTİN'İN YAKIN ÇEVRESİ BELGELERDE YOK'

Kremlin Sözcüsü Peskov, belgelerin paylaşılmaya başlanmasından sonra incelemeye başladıklarını söyleyerek, "Doğrusunu söylemem gerekirse bu belgelerde Putin’in yakın çevresinin herhangi bir gizli servetine ilişkin bir şey görmedik. Belgeler yayınlanmaya devam ediyor, ancak şimdiye dek göze çarpan bir şey görmedik" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den 'Pandora Belgeleri' açıklaması geldi! ile ilgili etiketler Kremlin pandora belgeler sızdırma
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.