Kredi notu artışında ciddi sinyaller geliyor

Yeni ekonomi modeliyle güçlenen finansal yapı, ekonominin canlılığı ve istikrarlı gelişim Türkiye’nin uzun süredir hak ettiği kredi notu artışını getirecek. Bunun öncü sinyalleri kredi derecelendirme şirketlerinin açıklamalarında görülmeye başladı. Daha önce Moody’s, görünümü durağandan pozitife yükseltti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yeni ekonomi modeliyle güçlenen finansal yapı, ekonominin canlılığı ve istikrarlı gelişim Türkiye’nin uzun süredir hak ettiği kredi notu artışını getirecek. Bunun öncü sinyalleri kredi derecelendirme şirketlerinin açıklamalarında görülmeye başladı. Daha önce Moody’s, görünümü durağandan pozitife yükseltti. Şimdi de diğer bir derecelendirme şirketi olan ve piyasada sıfırcı hoca’ olarak bilinen S&P'den Türk şirketlerine övgü geldi. Bu da önümüzdeki günlerde yeni bir not artışı ihtimalini güçlendirdi.

Kredi notu artışında ciddi sinyaller geliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye’ye ilişkin yayımladığı bir raporda, Türk şirketlerinin kredibilitelerini koruduğuna, kârlılıklarında bozulma öngörülmediğine dikkat çekti.

Açıklamada, derecelendirilen Türk şirketlerinin önemli bir kısmının, ülkenin son zamanlarda daha ortodoks bir ekonomi politikasına yönelmesinden faydalanabilecek iyi bir konumda olduğu vurgulandı.

Raporda, artan faiz oranlarına rağmen Türk şirketlerinin mevcut kaldıraç ve faiz karşılama ölçütlerini koruyacağı ve yüksek enflasyon nedeniyle kârlılıkta daha fazla bozulma öngörülmediği belirtildi.

‘RİSKLER SÜRÜYOR’

Raporda ayrıca, Türk şirketlerinin çoğunun bağımsız kredibilitelerini koruduğuna dikkat çekildi. Diğer yandan, Euro Bölgesi’ndeki ekonomik yavaşlamanın, yurt içindeki değişken döviz kurlarının ve hükümetin politika değişikliğinin sürdürülebilirliğine ilişkin belirsizliklere de atıfta bulunarak risklerin sürdüğü de kaydedildi.

Kredi notu artışında ciddi sinyaller geliyor ile ilgili etiketler ekonomi kredi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.