Kraliçeyi Elizabeth’i “tatar yayı” ile öldürme planı ortaya çıktı!

2021 yılında yılbaşında Kraliçe Elizabeth’e suikast düzenlemeye çalışan Jaswant Singh Chail, suçunu kabul etti! Sanık, Kraliçe Elizabeth’i “tatar yayı” ile öldürmek istediğini itiraf etti…

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ikametlerinden biri olan Windsor Kalesi arazisinde yaylı tüfekle bulunan Jaswant Singh Chail, 25 Aralık 2021 günü Kraliçe II. Elizabeth'e saldırmayı planladığı için vatana ihanetten tutuklandı. Sanık suçunu kabul etti.

21 yaşındaki Jaswant Singh Chail, İhanet Yasası uyarınca "Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in şahsına zarar verme veya Majestelerini alarma geçirme" suçuyla yargılanırken suçunu itiraf etti. Saldırgan, bu suçların yanında öldürme tehdidinde bulunmaktan ve saldırı silahı bulundurmaktan da hüküm giyecek.

Sanık, kaldığı psikiyatri kliniğinden mahkemeye bağlandı

Chail, gözaltında tutulduğu güvenli bir psikiyatri hastanesi olan Broadmoor'dan video bağlantısıyla Londra Merkez Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Hakim, psikiyatrik raporları değerlendirdikten sonra 31 Mart'ta sanık hakkında hüküm verecek.

Chail, 25 Aralık 2021'de Londra'nın batısındaki kraliyet konutunda Kraliçe orada kalırken yakalandı.

Savcılar sanığın, İngiltere'nin güneyindeki Southampton kentinde eski bir süpermarket çalışanı olduğunu açıkladı.

Halat merdivenle tırmanarak kalenin içine girdi

Kraliçeyi Elizabeth’i “tatar yayı” ile öldürme planı ortaya çıktı!

Sanık, halat merdivenle duvara tırmandığını ve metal bir maske takarak, emniyeti açık olan yüklü bir tatar yayı ile kale arazisine girdiğini itiraf etti. Ayrıca kelepçelenip tutuklanmadan önce bir polis memuruna "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" dediği de ortaya çıktı.

Sanığın üzerinde taşıdığı tatar yayı fotoğrafı, Birleşik Krallık Kraliyet Savcılık Servisi tarafından yayınlandı. 21 yaşındaki Jaswant Singh Chail'in Windsor Kalesi arazisinde yakalandıktan sonra tutuklandığında üzerinde silahı doğruladı.

Kızılderelilere yapılan muameleden dolayı intikam almak istemiş

Polis, Chail'in Kızılderililere yaptığı muameleden dolayı İngiliz hükümetinden intikam almak istediğini ve bazı kişilere "merhum Kraliçe'ye zarar verme arzusunu belirten" videolar gönderdiğini açıkladı.

Savcılar, sanığın daha önce kraliyet ailesine yakınlaşmak için İngiliz Ordusu ve Savunma Bakanlığı Polis teşkilatına katılmaya çalıştığını iddia ediyor. Büyükşehir Polisi Terörle Mücadele Komutanı Richard Smith, "Bu son derece ciddi bir olaydı" dedi.

Komutan, kale arazisinde devriye gezen memurların "dolu bir yaylı tüfekle silahlanmış maskeli bir adamla yüzleşmek ve ardından kimseye zarar vermeden onu alıkoymak için muazzam bir cesaret gösterdiğini" söyledi.

Kraliçeyi Elizabeth’i “tatar yayı” ile öldürme planı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Kraliçe 2. Elizabeth ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.