Kral Charles'a suçlama: Ölen insanların varlıklarını mirasına geçirdi

İngiltere Kralı 3. Charles hakkında İngiltere'nin Guardian gazetesi çok önemli bir iddia ortaya attı. Gazetenin iddiasına göre, Kral Charles'ın ölen binlerce kişinin varlıklarını mirasına aktardı.

Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle 8 Eylül 2022'de tahta çıkan Kral Charles, ölen vatandaşların mal varlıklarını kendi üzerine geçirmekle suçlanıyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Kral Charles ülkenin kuzeybatısında ölen binlerce kişinin varlıklarına el koyarak servetini genişletiyor.

"BONA VACANTİA"

Lancaster Dükalığı'nın belgelerine ulaşan gazeteye göre; feodal zamanlardan kalan sistem sayesinde, Kral Charles geride vasiyet bırakmayan veya varisi olmayan kişilere ait “bona vacantia” olarak bilinen mali varlıklara el koyabiliyor.

Kral Charles'a suçlama: Ölen insanların varlıklarını mirasına geçirdi

Bu yöntem ile binlerce insanın ölümünden kazanç sağladığı ortaya çıkan Kral Charles'ın, ticari bir emlak imparatorluğu yaratmak istediği belirtildi.

Lancaster Dükalığı adlı toprak ve konut kurumunun son yıllarda on milyonlarca sterlin toplandığı ortaya çıktı. Ancak kurum, son 10 yılda elde edilen 60 milyon sterlinin vergiler hariç kısmını derneklere bağışladığını savundu.

GAZETE BU İDDİANIN DOĞRU OLMADIĞINI GÖSTERDİ

The Guardian gazetesi ise bunun doğru olmadığını, belgelere göre elde edilen milyonlarca sterlinin gizlice Kral'ın mülklerinin geliştirilerek kiralanması için harcandığını aktardı.

Elde edilen belgelere göre, Kral Charles, annesi Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından miras kalan Lancaster Dükalığı’ndan 26 milyon sterlin aldı.

Kral Charles'a suçlama: Ölen insanların varlıklarını mirasına geçirdi - Resim : 2

The Guardian gazetesi Preston, Manchester, Burnley, Blackburn, Liverpool, Ulverston ve Oldham gibi yerlerde öldükten sonra paraları Kral Charles'ın mirasına aktarılan düzinelerce insan tespit etti.

Birçoğu geride bıraktıkları parayla tezat oluşturan harap olmuş mülklerde ya da sosyal konutlarda yaşıyordu.

Ölen kişilerin yakınları, bu uygulamayı "iğrenç", "şok edici" ve "ahlak dışı" olarak nitelendirdi.

Buckingham Sarayı ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

 

Kral Charles'a suçlama: Ölen insanların varlıklarını mirasına geçirdi ile ilgili etiketler İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.