KPSS tercih sonuçları açıklandı!

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan tercih işlemlerinin ardından beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklandı.

ÖSYM tarafından KPSS tercih sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınmış olan KPSS-2020/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve konumlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Tercih işlemlerini gerçekleştirmiş olan adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle saat 11.00'den sonra ÖSYM'nin resmi internet adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecekler.

ATAMA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrası, kamu kurumları ÖSYM'nin sistemi üzerinden, kurumlarına yerleşen söz konusu aday/adaylara ilişkin tüm bilgileri edinecektir. Tercih Kılavuzu hükmüne bakıldığında yerleştirme sonuçları ile alakalı olarak adaylara ve ilgili tüm kurumlara posta yoluyla herhangi bir bilgi ya da belge gönderilmeyecektir

Daha sonrasında Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 25′inci maddesi gereğince kurumlar “Atamaya Yetkili” amirin onayı ile 5 kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu oluşturacaklardır.

Yerleşen adaylara yeniden bir sınav ya da mülakat yapılmayacak, adayın yerleştiği kadronun şartlarını taşıması durumunda doğrudan atanması sağlanacaktır.

Öte yandan yerleştirildikleri halde atama için gerekli görülen niteliklere sahip olmayan ya da kayıt yapılabilmesi için gerekli belgeleri belirlenen süre zarfında yerleştirildikleri kurum ve kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları gerçekleştirilmeyecektir.

KPSS tercih sonuçları açıklandı! ile ilgili etiketler KPSS ÖSYM Sınav tercih sonuçları KPSS sonuçları KPSS tercihi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.