KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alımı yapılacak!

Memur olmak isteyenlere yeni bir müjde geldi. Birçok farklı kurumlarda, farklı pozisyonlara yapılacak 10 bin 500 memur alımları yapılacak. Şubat ve Mart ayı içersinde kamu kurumu ve kuruluşlarından memur alımı gerçekleştirilecek. 10 bin 500 bulacak alımda bazı KPSS puanı olmayan adaylarda bazı yerlere atamaları gerçekleşecek. KPSS şartı aranmamasının yanında lise mezunlarının da başvuru yapabileceği memeur alımları herkes tarafından araşturulmaya başlandı. Memur alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Şartlar nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kamu kurumu ve kuruluşlarında en az lise mezunu 10 bin 500 memur alımı yapılacak. Şubat ve Mart ayı içerisinde memur alımları yapılırken hepsinde KPSS puan şartı aranmıyor. Lise mezunu adaylara ise müjdeli haberde geldi. Çünkü lise mezunları adaylarda memur alımları için başvuru yapabilecek. Peki başvuru tarihleri ne zaman? Şartlar nelerdir? Merak edilen soruların cevapları ayrıntıları ile haberimizde...

10_BIN

Şubat ve Mart ayı içerisinde lise mezunları dahil KPSS şartı koyulmaksızın memur alımları yapılacak. Kamu kurumu ve kuruluşlarında açılan eksiklikleri gidermek isteyen devlet, Şubat ve Mart ayı içerisinde en az lise mezunu olmak kaydıyla 10.500 çalışanı işe alacak. Normalde memur alımlarında KPSS şartı koyan kurumlar, bu sefer hem KPSS’ye girenler hem de girmeyenlerin başvuruda bulunabileceğini duyurdu.

MEMUR BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Memur olmak isteyen adaylarda genel olarak aranan nitelikler;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgili bulunmamak,,

Sağlık açısından görevini yapmasına engel olacak hiçbir sağlık probleminin olmaması (engelli alımları hariç),

657 sayılı devlet memurları kanunun 48. Maddesindeki şartları taşımaları,

KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler özel olarak aranmaktadır. Memurları alacak bazı kurumlar KPSS'den yeterli taban puanını isterken, bazı kurumlar KPSS'ye girme zorunluluğu koymuyorlar.

EĞİTİM SEVİYESİ ŞARTLARI NELER?

Kamuya başvuru yapabilmek için belirli şartlar arasında eğitim şartı yer almaktadır. Buna göre başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Fakat lisans ve ön lisans mezunları da belirtilen kadrolara başvuru yapabilirler. Alım kadrosuna göre Lisans mezunu olan adaylardan 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları şarttır. Lise mezunu alımlarda ise kadrosuna göre meslek liselerinden veya düz liselerden mezun olmuş olmaları yeterlidir.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Kamuda çalışmak isteyen insanlar, memur alımları için ilgili kurumların belirledikleri başvuru tarihlerini takip etmeliler. Her kurum ayrı olarak memur alımları yapacağı için girmek istediğiniz kurumun başvuru tarihini araştırmanız gerekiyor. Başvurular, e-posta ve posta yoluyla yapılacak. Her kurum, bu başvuru ile birlikte ayrıca özel belgeler isteyebilir. Bu yüzden başvuruyu yapmadan önce istenilen belgeleri tamamladığınızdan emin olmalısınız.

HANGİ KURUM KAÇ KİŞİ ATANACAK?

Göç İdaresi Başkanlığı-34
Gençlik ve Spor Bakanlığı-30
Milli Savunma Bakanlığı-9 bin 753
TÜBİTAK-15
TİM-3
Ankara DOB-1
Adli Tıp Kurumu-72
ÇSGB-9
KOSGEB-2
Merkez bankası-30
Milli Eğitim Bakanlığı-16
Erciyes Üniversitesi-1
Süleyman Demirel Üniversitesi-120
TEİAŞ-10
ÖSYM-3
TÜSEB-21
TÜSAŞ-20
TÜVASAŞ-1
Sivas Valiliği-60
MKEK-6
Bursa Yıldırım Kaymakamlığı-15
Tekkeköy Belediyesi-1
TÜLOMSAŞ-2
MASAK-250
Ankara DOB-2

KPSS

KPSS

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

1999 yılında Kamu Personeli Yasası’nda yapılan düzenleme ile daha önce DMS adı ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir. 120 puan türü ve 4 farklı oturumunda oluşan sınav; öğretmenlik, sözleşmeli personel, memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliği taşımaktaydı. KMS sadece ilk ve son defa 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulanmıştır. Bir sonraki yıl olan 2002’de ise sınav, yapılan isim değişikliği ile KPSS adını almış ve aynı yılın 6-7 Temmuz tarihlerinde ilk defa adaylara uygulanmıştır. 2002 yılının Kasım Ayı’nda sınavın Sağlık Bakanlığı personel alımı için uyarlanan versiyonu adaylara uygulanmıştır. Devam eden senelerde KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek temel olarak 2 farklı sınav ve 3 farklı gruba ayrılmıştır. Sınavlar farklı tarihlerde ve farklı niteliğe sahip adaylara uygulanmaktadır.

ÖSYM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kısaca ÖSYM yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkezi Ankara'da bulunur. Yılda yaklaşık 10 milyon adaya sınav uygulamaktadır.

Kurum ilk olarak 22 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 52. Maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kuruldu. 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlanarak "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 6114 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuatla verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğine, idari ve mali özerkliğe sahip, Yükseköğretim Kurulu ile ilgili, merkezi Ankara’da bulunan özel bütçeli bir kuruluştur. Başkanlığın karar organı olan Yönetim Kurulu, Başkan ve Başkan yardımcıları dahil yedi üyeden oluşur. Başkan, Yönetim Kurulunun da başkanıdır.

KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alımı yapılacak! ile ilgili etiketler YÖK 10 bin 500 memur alımı yapılacak kpss şartı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.