Kovid'i yenenlerde hasar tespiti yapılacak

Kovid-19'a yakalanıp tedavi süreci sonucunda iyileşen hastalarda virüsün yol açtığı hasarı tespit etmek için klinik tarama başlatıldı. Taburcu olan Kovid-19 hastalarının başta akciğerleri olmak üzere hayati organlarında kalıcı hasar olup olmadığı araştırılacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun aldığı karar üzerine Kovid-19 hastalarında kullanılan ilaçlar ve uygulamaları da kapsayacak şekilde tedavi sürecininin etkileri klinik araştırmaya tabi tutulacak. 

Yapılacak çalışma aynı zamanda bundan sonraki tedavi kararlarında, uygulamaların değiştirilmesine veya aynen devam edilmesine karar verilmesinde önemli bir rol oynayacak. 

Kovid'i yenenlerde hasar tespiti yapılacak

İKİ KLİNİKTE ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Buna göre Ankara ve İstanbul’da kurulacak iki klinikte, tedavi olup taburcu edilenler, herhangi bir organlarında kalıcı hasarın oluşup oluşmadığı ve kronik hastalığı olanlara yapılan takipler incelenecek. Hastalığı atlatanlar belli dönemlerde kontrole çağrılmaya devam edilecek. Bu tarama, öncelikli olarak yoğun bakımda yatıp taburcu olan hastalardan başlatılmış durumda. Yapılan incelemelerde şu ana kadar olumsuz bir tablo ile karşılaşılmadığı belirtiliyor. İncelemede virüsün öncelikle akciğer olmak üzere, hayati organlarda hasar bırakıp bırakmadığı araştırılıyor. Bilimsel sonuçlar daha sonra değerlendirilerek bundan sonraki süreçlere ışık tutacak.

HASTANELERE YATACAK HER HASTAYA TEST YAPILACAK

Uzmanlar, Kovid-19 hastası olup taburcu olanlardan yeniden hastaneye yatış ihtiyacı duyanların oranının şu anda binde bir olduğunu ifade ediyorlar. Hastaneler normal hizmet vermeye başladığı için, Kovid-19 sorunu olmayan hasta sayısı da çoğaldı. Bu nedenle hastaneye gelenlerin ateşi ölçülürken, yatarak tedavi olacak herkese de koronavirüs testi yapılacak.  

Kovid'i yenenlerde hasar tespiti yapılacak ile ilgili etiketler Koronavirüs Test akciğer klinik tarama hasar tespiti kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.