Kovid-19 antikoruyla doğdu

Bilim dünyasını şaşırtan bir gelişme yaşandı. Singapurlu bir kadının dünyaya getirdiği bebekte Kovid-19 antikoru tespit edildi. Anne Celine Ng-Chan mart ayında koronavirüs geçirmişti. Chan'ın doktorları bebeğin Kovid-19 antikorlarını hamilelik sırasında annesinden aldığını tahmin ediyor.

Mart ayında hamileyken yeni koronavirüsle enfekte olan Singapurlu bir kadın, virüse karşı antikor taşıyan bir bebek doğurdu. Bu vaka, enfeksiyonun anneden çocuğa geçip geçemeyeceği tartışmalarını da yeniden alevlendirdi.

Bebeğin bu ay doğduğu, koronavirüs taşımadığı ama antikorlara sahip olduğu kaydedildi.

Anne Celine Ng-Chan, "Doktorum hamilelik sırasında Kovid-19 antikorlarımı bebeğe aktardığımdan şüpheleniyor" dedi.

Anne Ng-Chan, Kovid-19'a mart ayında yakalanmış, hastalığı hafif semptomlarla atlatmış ve yakalandıktan iki buçuk hafta sonra da taburcu olmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Kovid hastası hamilelerin virüsü gebelik veya doğum sırasında bebeğe geçirip geçirmediği henüz tespit edilmiş değil.

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda anne sütünde veya rahimdeki fetüsü çevreleyen sıvıda aktif bir virüs örneği de belirlenmedi. 

Öte yandan Emerging Infectious Diseases isimli akademik dergide ekimde yayımlanan bir makalede Çinli doktorlar, Kovid'li annelerin dünyaya getirdiği bebeklerde ilgili antikorların tespit edildiğini ve zamanla azaldığını kaydetmişlerdi. 

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi'nden doktorlarsa ekim ayında akademik dergi JAMA Pediatrics'te yeni koronavirüsün annelerden yeni doğanlara nadiren bulaşabileceğini yazmışlardı.

(AA)

Kovid-19 antikoruyla doğdu ile ilgili etiketler Bebek Singapur kovid-19 antikor
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.