Koton indirimleri Hangi ürünler indirimde Koton yaz sonu indirimi?

Koton yaz sonu indirimler başladı! Yüzde 70'e varan indirimler sahiplerini bekliyor. Türkiye'nin öncü moda ve giyim markası olan Koton'da mevcut olan yaz sonu indirimleri araştırılan konular arasında. Peki, koton yaz sonu indirimleri hangi ürünleri kapsıyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Yaz sezonunun sonuna gelmemizle birlikte pek çok marka yaz sonu indirimine girdi. Türkiye'nin öncü moda ve giyim markası olan Koton'da yapılan indirimler vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında. Koton'da yüzde 70'e varan yaz sonu indirimleri  mevcut. Peki, Koton yaz sonu indirimleri hangi ürünleri kapsıyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Koton indirimleri Hangi ürünler indirimde Koton yaz sonu indirimi?

KOTON YAZ SONU İNDİRİMLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

KOTON

Koton markasının ülkedeki sayılı tekstil devlerinden biri olduğunu bilmeyen yoktur. Bugün günümüzde 365’den fazla mağazasıyla(256’sı Türkiye’de 107’si yurtdışındadır) hizmet vermektedir. Hizmetler sektörünün en önce gelen tekstil perakendecisi olan Koton’nun kuruluş hikayesi çok ilginçtir. Öyle ki birisi öğretmen birisi deniz subayı olan karı koca iki kişi tarafından kurulan bu şirket kelimenin tam anlamıyla sıfırdan kalkıp bu günlere gelebilmiştir.

Senelik cirosu 1 milyar Türk Lirasına yakın olan Koton markasının en geçmiş tarihine baktığımızda Kuzguncuk(Beykoz) bölgesine gitmemiz gerekmekte. O zamanlar subay ve öğretmen olan Yılmaz çifti, bir arkadaşlarının tavsiyesiyle bu giyim perakendeciliği işine girişmiş bulunmaktaydılar.

Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti sağdan soldan derledikleri 5 000 dolar ile ufak bir dükkan açmaya karar verirler. Kuzguncuk’daki bu dükkan’da ihraç fazlası giyim ürünleri satılmaktaydı. Öyle ki yaptıkları işe sıkı sıkıya sarılan Yılmaz çifti müşterileri tavlamayı başarabilmiş ve kazançlarını katlamıştır. İlk açtıkları bu dükkana Gülden Yılmaz’ın öğretmen arkadaşı da ortak olsa da; o daha sonradan 7 000 dolar karşılığı ortaklıktan çıkmıştır.

İşleri gittikçe büyüten Yılmaz çifti ürün çeşitliliğini 100 000 gibi rakamlara çıkardıktan sonra bunların bir kısmını satmak üzere Laleli’deki Willy adlı yabancı ile anlaşırlar. Buradan gelen toptan para ile Merter’de ilk dükkanını açarlar. 1990’lı yılların ortasında iki mağazası 1 imalathanesi olan Yılmaz çifti artık yekten işi öğrenmişlerdi.

Ancak büyümek ve küresel olmak adına ihracat yapmak üzere atılımlar yapmaları gerekiyordu. Bunun içinde Almanya’ya showroom açan Yılmaz çifti buraya markalarını tanıtmak üzere girişimde bulunmuşlardır. 2000’li yıllara girdiklerinde Koton markası Almanya’da 20 milyon doların üzerinde ciro yapan bir şirket haline gelmiştir. 10’un üzerinde de mağazaları vardır artık. 

Zaten bu saatten sonra da markaları kurumsallaştığından ve sistem oturduğundan çok daha hızlı büyümeye başlamışlardır. Ayrıca aynı Colin’s markası gibi Koton’da yurtdışında kendini kanıtladıktan sonra ivmeli bir büyüme yakalamıştır. Yine Prof. Dr Arman Kırım hocanın Koton markasının büyümesi yolunda çok önemli rol aldığı Yılmaz Bey tarafından zikredilmiştir. Firmanın danışmanlığını yapan Arman Bey’in; Yılmaz Bey ile tanışması parekandecilik ile ilgili konferansına rastlamaktadır.

Firmanın bu denli gelişiminde müşteri odaklı yaklaşım ve farklılık olduğunu belirten Yılmaz çifti, Koton’u 2012 yılında Dünya’nın en gelişmiş ekiplerinden birine sahip olan yatırım ve girişim danışmanı Turkven’e satmıştır. Buradan 500 milyon dolar para alan Yılmaz ailesi Koton’nun gücüne güç katmıştır.

Koton'un sahipleri Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz Çiftçi'dir.  Ancak Koton’nun bir kısım mağazaları Franchising sistemi ile işletilmektedir. Bunlar da Koton’nun minik bir oranda sahibi sayılırlar.

YENİ KOLEKSİYONLAR VE YENİ TASARIMCILAR

Markanın başarısını taçlandırmak üzere Yılmaz’ın planlarında farklı tasarımcılarla çalışma büyük yer kaplıyordu. Bora Aksu, Jean Pierre Braganza, Hakan Yıldırım’dan sora Tuba Ünsal bunlardan bazıları. Disney iş ortaklığıyla Minnie by Koton Koleksiyonu ise 2015’te öne çıkan bir diğer proje. Dilek Hanif ile yaptığı işbirliği sonucu doğan Dilek Hanif for Koton Koleksiyonu önemli projeler arasında. Ebru Şallı ile birlikte Ebru Şallı Loves Koton Sport Koleksiyonu’nu, Minnie Mickey İstanbul’da, Starwars, Batman ve Superman gibi özel ve farklı alt koleksiyonlar ise bu projelerin devamındakiler.

Koton, 1996 yılında ilk yurtdışı satış noktasını Almanya Münih’te açtı. Yaratıcı ve yenilikçi, müşteri ve teknoloji odaklı. Her yıl 50’den fazla koleksiyonda yaklaşık 30 bin farklı model üretiyor. Koton ayrıca yılda ortalama 25 bin yeni ürün sunuyor. Her gün yaklaşık 80 yeni seçeneği müşterileri ile buluşturuyor. Eylül 2015’te yayına alınan koton.com, Aralık 2015’te herhangi bir reklam yatırımı olmaksızın 1 milyon 300 bin kullanıcıya ulaştı ve site 2 milyon 400 bin ziyaretçi aldı. 2015 yılı Koton’un değişim ve dönüşüm yılı oldu. 2015 itibariyle hem büyüme hem de globalleşme adına önemli adımlar atıldı. 2015 yılında toplam 182 milyon TL yeni yatırım ile 83 yeni mağaza açıldı. Daha hızlı ve verimli ulaşım ağı sağlamak üzere 7 milyon TL lojistik ve 3 milyon TL e- ticaret yatırımı ile büyüme sağlandı. Şirket, 2015’i 2 milyar TL ciro ile kapattı ve yüzde 30 büyüdü. Böylece 2015 yılında hedeflediği büyüme oranlarını yakaladı. Yurtiçinde 6 bin 500’ün üzerinde, yurt dışında ise 2 bin kişiyi istihdam etti. 2015 yılında, 159’u yurt dışında olmak üzere toplam 434 mağazaya ulaştı.

Koton’un en dikkate değer adımlarından biri ise moda alanında tasarım direktörlüğü yapan ve WGSN’de (global moda markası) başkan yardımcılığı görevini yürüten Isham Sardouk’un transferi oldu. Paris ESMOD Fashion School Güzel Sanatlar Fakültesi Desen&Tasarım bölümünden mezun olan Sardouk, 2014 yılından bu yana WGSN küresel danışmanlık hizmetleri bünyesinde çalışıyordu. Sardouk, 20 yılı aşkın kariyer hayatında; New York, Paris ve Londra’da bulunan dünya çapındaki birçok firmanın tasarım ve trend liderliğini de yaptı. Stylesight’ta trend takibinden sorumlu olarak çalıştı. Stylesight’a katılmadan önce Victoria’s Secret’ta tasarım direktörlüğü görevini üstlenen Sardouk, markanın birçok önemli ürününün sezonluk moda konseptlerinin oluşturulmasında da ciddi başarılar elde etti. Ayrıcalıklı olma ve bunu yaşatma konusunda Yılmaz’ın Sardouk’u tanıştırma seramonisi ise şubat ayında Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda oldu. “An Optimist Spring Escape” teması ile kumaş seçimlerinden kalıp çalışmalarına uzanan Koton 2016 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu lansmanında Yılmaz tasarımcısıyla etkili bir şova imza attı.

 

 

Koton indirimleri Hangi ürünler indirimde Koton yaz sonu indirimi? ile ilgili etiketler Koton yaz sonu indirimleri