KOSGEB KOBİBank kurmaya hazırlanıyor

Finansmana ulaşmada en çok sorun yaşayan kesim olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için banka kuruluyor. Yüksek faizlerle kredi almak zorunda kalan, kredi teminatları aldığı borcun çok çok üzerinde olan KOBİ’lerin bu sorunu çözülecek. İşte detaylar...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, bir KOBİBank kurma projeleri olduğunu açıkladı.KOSGEB KOBİBank kurmaya hazırlanıyor

Kurt, “KOBİ'lerin teknoloji ve iş geliştirmeye yönelik yatırımlarını desteklemek amacıyla KOBİBank kurma gündemimiz de var. KOBİ finansmanı konusundaki paha biçilmez deneyiminizle bu alanda iş birliği yapabilirsek minnettar olacağız. KOSGEB olarak diğer ülkelerle ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilere büyük önem veriyoruz. KOSGEB, 2002'den bu yana Avrupa Birliği (AB) İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'na (COSME) katılmaktadır. KOSGEB olarak COSME'nin birçok yönüne katkı sağlamaktayız ve KOBİ'lerimiz bu kapsamlı programdan faydalanabilmektedir” dedi.

İş birliği gelişecek

Kurt, KOBİ'lerin uluslararası hale getirilmesinin öneminin bilincinde olan KOSGEB ve Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Sekreterliğinin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerdeki KOBİ'lerin yararına çalışmak üzere yakın işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, her iki tarafın üye ülkelerdeki KOBİ'lere yardımcı olacak destek platformunu ortaklaşa teşvik etme konusunda prensipte mutabakata vardıklarını söyledi.

Kurumun çalışmaları hakkında da bilgi veren Kurt, “KOSGEB; imalat, hizmet ve ticaret sektörlerinde KOBİ'lere destek sağlama konusunda 30 yılı aşkın deneyime sahiptir. Bugün hedef grubumuz 3,5 milyonun üzerinde KOBİ olup, veri tabanımıza kayıtlı SMS sayısı ise yaklaşık 1,3 milyondur. Son dönemde önceliğimiz imalat sektöründe orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerdir” diye konuştu.

Finansal Programlar Yürütülüyor

Kurt, KOSGEB'in, KOBİ'leri desteklemek için çeşitli finansal araçlar kullandığını belirterek, girişim sermayesi fonlarına, kredi garanti fonuna katkıda bulunduklarını ve finansal kuruluşlarla iş birliği içinde finansal destek programları yürüttüklerini söyledi.

KOSGEB KOBİBank kurmaya hazırlanıyor ile ilgili etiketler ekonomi KOSGEB KOBİ
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.