Koronayla savaşan Esed hastane vurdu

Rusya'da koronavirüs tedavisi gören Beşşar Esed'in askerleri ve İran destekli terörist gruplar, İdlib'de ateşkesi ihlal etti. Hastaneye düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı.

Suriye'de Esed ve İran'ın kontrolündeki Esed destekçisi terörist grupları, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkesi ihlal etti.

El Eterip ilçesindeki bir hastaneye karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk olarak biri çocuk biri kadın 7 sivil hayatını kaybederken, 4’ü ağır olmak üzere 20 sivilin yaralandığı belirtildi.

Koronayla savaşan Esed hastane vurdu

ÇEVRE HASTANELERE KALDIRILDILAR

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Medya Ofisi Sorumlusu İbrahim Ebu Layis olaya ilişkin yaptığı açıklamalarda, sivil savunma ekiplerinin yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdığını söyledi.

İDLİB’TE SON DURUM

Türkiye, Rusya ve İran arasında 4-5 Mayıs 2017'de gerçekleşen Astana toplantısında, gerginliği azaltma bölgeleri oluşturulmasına karar verildi. İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 'gerginliği azaltma bölgesi' oluşturuldu.

Koronayla savaşan Esed hastane vurdu - Resim : 2

Esed ve destekçisi İran destekli teröristler, Rusya'nın hava desteğini alarak 4 bölgeden 3'ünü ele geçirdi. Esed ve destekçileri daha sonra İdlib'e yöneldi.Eylül 2018 Türkiye, Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için Soçi'de ek mutabakata varsa da Rusya ve Esed'ın askerleri, Mayıs 2019'da tüm bölgeyi ele geçirmek için operasyonlara başladı. Çok sayıda büyük yerleşimi ele geçirildi.

5 Mart tarihine gelindiğinde Türkiye ve Rusya arasında Moskova'da yeni bir mutabakat sağlandı.

Koronayla savaşan Esed hastane vurdu ile ilgili etiketler Suriye Esed Hastane İdlib Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.