Koronayla mücadelede yeni yöntem!

Her 5 kişiden birinin koronavirüse yakalandığı İngiltere'de hastalığa karşı yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi. Koronavirüse yakalananların hastalığı ağır bir şekilde geçirmemesi için vücudun ürettiği interferon beta adlı proteinin solunum yoluyla alınmasını içeren tedavi yönteminde geniş çaplı denemeler başladı.

Neredeyse bir yıldır tüm dünyayı tepetaklak eden koronavirüs salgını, etkisini artırarak devam ediyor. Mutasyonlu ve daha hızlı yayılan halinin ortaya çıkmasıyla ülkelerin yeniden kapanmasına neden olan koronavirüs salgınında umut aşılara bağlanmışken, yeni tedavi yöntemleri de geliştiriliyor.

YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Koronavirüse ağır kayıplar veren ve her 5 kişiden birinin hastalığa yakalandığının açıklandığı İngiltere'de de yeni bir tedavi yöntemi hayata geçirildi.

Koronavirüse yakalanan hastaların, hastalığı daha rahat atlatmaları için geliştirilen bu yöntem ilk kez Hull Royal Infirmary'de denenmeye başlandı.

PROTEİN SOLUYORLAR

Viral enfeksiyonun alındığında vücudun ürettiği interferon beta adlı proteinin solunum yoluyla tekrar içe çekilmesinden oluşan bu yeni tedavi yönteminin geniş çaplı denemeleri yapıldı.

Bu yeni yöntemle, insanların bağışıklık sistemleri uyarılarak, hücreleri virüsler ile savaşmaya hazır hale getirmek amaçlanıyor.

Tedaviyle ilgili yapılan araştırmalarda elde edilen ilk bulgulara göreİ koronavirüs hastalarının durumunun ciddileşerek ventilasyona ihtiyaç duyma riski yüzde 80'e varan oranlarla azalıyor.

Southampton Üniversite Hastanesi tarafından geliştirilen bu yeni tedavi, Southampton merkezli biyoteknoloji şirketi Synairgen tarafından üretiliyor.

İNGİLTERE'DE SON DURUM

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020, İngiltere'de 2. Dünya Savaşı sonrası en çok ek ölümün görüldüğü yıl oldu. Vaka ve ölüm sayılarında büyük artış olan ülkede kuralların daha da sıkılaştırılması ve mevcut kuralların daha sıkı bir şekilde uygulanması da gündemde.

İngiltere'de halen halk sadece gıda alışverişi, egzersiz ya da evden çalışamıyorsa işe gitmek için dışarı çıkabiliyor.

Şu ana dek 2,3 milyon kişiye koronavirüs aşısının ilk dozları yapıldı.

Koronayla mücadelede yeni yöntem! ile ilgili etiketler İngiltere tedavi protein hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.