Koronavirüsün kazananı yabancı milyarderler oldu!

Koronavirüs salgını pek çok gelir grubunu olumsuz etkilerken bu süreçte kazanan milyarderler oldu. Yapılan araştırmaya göre salgının hızla yayıldığı Mart 2020 ve Mart 2021'i kapsayan süreçte en zengin 20 milyarder servetine servet kattı.

"Business Insider" internet sitesinin haberine göre Politika Araştırmaları Enstitüsünün (IPS)'nün yaptığı kapsamlı araştırmaya göre 2 bin 365 milyarderin, servetlerine yüzde 54’lük bir artışla 4 trilyon dolar daha eklediği belirtildi. En zengin 20 milyarder ise yüzde 68 artışla 742 milyar dolar daha kazandı.

 

BU PARAYLA HERKESE YETECEK SAYIDA AŞI ALINABİLİR

Raporda, en zengin 20 milyarderin de yüzde 68 artışla 742 milyar dolar daha kazandığı kaydedildi.

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam da 2021'in başında yayımladığı raporda, milyarderlerin gelirlerine yaklaşık 3,9 trilyon dolar ekledi.

Raporda, bu parayla hem dünyada virüs yüzünden kimsenin yoksullaşmaması sağlanabileceği hem de herkese yetecek sayıda aşı satın alınabileceği ifade edilmişti.

Koronavirüsün kazananı yabancı milyarderler oldu! ile ilgili etiketler business ınsider milyader
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.