Koronavirüsün bir yararı keşfedildi

ABD'li bilim insanları insanlığın başına bela olan yeni tip koronavirüsün yararlı bir özelliğini keşfetti. İnanılmaz keşfe göre on milyonlarca insanı hasta edip bir milyonun üzerinde insanın ölümüne neden olan koronavirüs acıyı 'uyuşturma" özelliğine sahip.

Bilim dergisi Pain'de yayınlanan araştırma sonucunda elde edilen verilere göre yeni tip koronavirüsün acıyı ‘uyuşturma’ özelliği bulunuyor.

Araştırmacılar, koronavirüsün ‘anestezi’ etkisinin, virüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi sonucunda ortaya çıktığını ifade ediyor.

Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla oluşuyor.

Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği Kovid-19’un semptomsuz seyrinin olası nedenini de keşfetmiş oldular. 

Araştırmacılar, bu gelişmenin özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceği düşüncesi ile Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.

Koronavirüsün bir yararı keşfedildi ile ilgili etiketler reseptör ACE2 protein anestezi uyuşturma Neuropilin 1
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.