Koronavirüsün bir mutasyonu daha çıktı

Koronavirüs salgınının sona ermesiyle ilgili bazı ülkelerden umut veren haberler gelirken bir mutasyon daha çıktı. Vietnam Sağlık Bakanlığı, İngiltere ve Hindistan mutasyonunun özelliklerini barındıran yeni bir varyantı tespit edildiğini açıkladı. Yeni varyantın ortaya çıkması sonrası katı kısıtlamalar geldi.

Vietnam Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere ve Hindistan türlerinin özelliklerini barındıran hibrit versiyonunun saptandığını duyurdu.

Ülke basınından "Vnexpress" gazetesinin haberine göre, Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, ülkedeki bazı Kovid-19 hastalarında Kovid-19'un genetik dizilimi İngiltere ve Hindistan türlerinin ikisini birden barındıran yeni bir varyantını tespit ettiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken, “Daha spesifik olarak söylersem, tespit edilen varyant İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı” dedi.

Hibrit türün özellikle hava yoluyla daha hızlı bulaştığını ve Kovid-19’un diğer türlerine göre kendini daha hızlı çoğaltabildiğini kaydeden Bakan Long, virüsün genetik yapısını ve adını bilahare açıklayacaklarını belirtti.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, Vietnam'da bugüne kadar 6 bin 713 Kovid-19 vaka görüldü ve 43 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KATI KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı'na göre, Long'un açıklamasından önce Vietnam'da bilinen yedi koronavirüs varyantı vardı. Yeni enfeksiyon dalgası nedeniyle yetkililer, ticari faaliyetlere katı sınırlar koymaya başladı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde kafe, restoran, kuaför ve masaj salonlarının yanı sıra turizm ve dini mekanların kapatılması talimatı verildi. 97 milyon nüfuslu bir ülke olan Vietnam’da şimdiye kadar bir milyondan fazla kişiye aşı yapıldı.

Koronavirüsün bir mutasyonu daha çıktı ile ilgili etiketler Vietnam İngiltere Hindistan mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.