Koronavirüsten korunmada yeni yöntem

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs verilerinde yaşanan artıştan dolayı uyarıda bulunarak maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra pastillerle de virüsten korunabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüsle mücadelede vatandaşların maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmenin yanı sıra takviye pastillerle de virüsten korunabileceğini ifade etti.

Prof. Gerek, “Almanya'da gerçekleştirilen araştırmalar, antiviral ve antibakteriyel özelliği ile bilinen Cistus Creticus bitkisinin, koronavirüs ve grip gibi zarflı virüsler ile mücadelede etkin rol oynayabileceğini gösterdi” dedi.

 ÇALIŞMALAR PASTİLLERİN ETKİSİNİ ORTAYA KOYDU

Tüm dünyanın zorlu bir pandemi dönemi içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mustafa Gerek, “Almanya Berlin'de akredite edilmiş bir laboratuarda yapılan in-vitro çalışmada, Cistus Creticus içeren pastillerin zarflı virüslere karşı 10 dakikalık temas süresinde virüs konsantrasyonunda yüzde 99.9 azalma sağlayabildiği belirlendi. Yapılan bu araştırma doğrultusunda, önümüzdeki dönemde pandemilere neden olan zarflı virüslere karşı büyük oranda antiviral etkinlik gösteren Cistus Creticus bitki özü içeren ürünlerin, Covid-19 ile mücadelede korunmaya katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Koronavirüsten korunmada yeni yöntem ile ilgili etiketler Koronavirüs pastil korona tedbirleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.