Koronavirüste vaka sayısı artıyor... Uzmanlar Kurban Bayramı'na dikkat çekerek uyardı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar Kurban Bayramı'nda vakaların daha da artabileceğine dikkat çekerek önlemler alınması gerektiğini söyledi. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, kapalı alanda yeniden maske takılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı önceki gün haftalık vaka sayısını paylaştı. Tabloda, artan vaka sayısı ise dikkat çekti. Açıklanan verilere göre, 20-26 Haziran’da 26 bin 635 olan haftalık vaka sayısı, 7 Haziran-3 Temmuz arasında 57 bin 113 oldu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet artan vaka sayılarına ve alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. CEYHAN: ACİLEN ÖNLEMLER ALINMALI

Prof. Dr. Ceyhan, vaka sayılarındaki artış nedeninin alınmayan önlemler olduğunu belirterek acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Ceyhan, “Türkiye’de önlemler kaldırıldığında vaka sayılarının artacağını zaten tahmin ediyorduk. Biz vaka sayısı azaldığında hemen tedbirleri kaldırdık. Bundan dolayı vaka sayısı arttı. Devlet resmi ağızlardan ‘Maskeden kurtuluyoruz, salgın bitti’ dediğinde insanlarda bir rahatlama oluştu. Hastalık hafif seyrediyor diye seviniyorlar. Ölüm sayısı azalabilir ama bu salgının daha fazla yayılmasına da sebep olur” dedi.

"KURBAN BAYRAMI'NDA VAKA SAYISI ARTACAK"

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayramlaşmaların olacağını ve vaka sayılarının da artacağını kaydeden Ceyhan, “Maske takılmıyorsa teması artıran her türlü aktiviteden uzak durmalıyız. Hastalığın yayılma riskini göz önünde bulundurmalıyız” diye konuştu.

"MASKE OLMAZSA OLMAZ"

Öte yandan Milliyet’e bilgi veren İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek “Ne yazık ki yeni bir Kovid-19 dalgasıyla karşı karşıyayız. Sadece Çapa’da her gün 100 kişiye Kovid-19 tanısı konuluyor. Bizim tahminimiz ülke genelindeki günlük vaka sayısının 10 binin üzerine çıktığı yönünde. Yatan hasta sayımızda bir miktar artış söz konusu. Kronik hastalar enfekte olunca mecbur yatarak tedaviye alınıyor. Korunmamız gerekiyor. Maskeyi zorunluluktan değil, gerekli olduğundan takıyoruz. Birçok vatandaşımız hastaneye bile maske takmadan geliyor. Artış eğrisi hepimizi endişelendiriyor. Yatan hasta sayısında bir ay içinde ciddi artışlar görebiliriz. Çapa’da test pozitiflik oranımız yüzde 25’e ulaştı. Kovid-19’e karşı kapalı alanda maske olmazsa olmaz” dedi.

Koronavirüste vaka sayısı artıyor... Uzmanlar Kurban Bayramı'na dikkat çekerek uyardı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı maske vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.