Koronavirüs meğer o yolla bulaşmıyormuş

Koronavirüsün ilk çıktığı günlerde maske, mesafe ve hijyen hastalığı önlemenin en önemli 3 kuralı olarak açıklandı. O günden bugüne de bu üç kural hep ön planda oldu. Ancak ABD'nin Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma virüsün bilinenin aksine yüzeylerden bulaşmadığını belirledi. Bilim insanlarına göre çoğu kişi virüsü burnundan ve ağzından yayın biriyle yakın olduğu için hastalığa yakalanıyor.

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin ABD'den çarpıcı bir iddia geldi.

İddianın kaynağı Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı.

Yeni bir araştırmaya imza atan bu bilim insanları  koronavirüsün dokunaklı yüzeylerden bulaşmadığını iddia etti.

İddiaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Monica Gandhi, "Virüs yüzeylerden yayılmıyor. Pandeminin başlangıcında fomite bulaşma konusunda çok fazla korku vardı. Artık yayılmanın nedeninin yüzeylere ve gözünüze dokunmak olmadığını biliyoruz. Bu, çoğu durumda bunu yaptıklarını bilmeden burnundan ve ağzından virüs yayan birine yakın olmaktan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Koronavirüse yakalanmanın en çok başkalarına yakın olmaktan kaynaklandığını dile getiren Prof. Gandhi, bu nedenle dışarıda ve başkaları ile yakın temasta mutlaka maske takılmasını tavsiye etti.

Koronavirüs meğer o yolla bulaşmıyormuş ile ilgili etiketler ABD maske Kaliforniya Tıp Fakültesi kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.