Koronavirüs marketlerde böyle yayılıyor! Hiçbir yer güvenli değil...

Finlandiya'da bilim insanları koronavirüs salgınının ve virüslerin süper marketlerde nasıl yayıldığını gerçekleştirdikleri 3 boyutlu bir simülasyon ile ortaya koydu. Videoda, öksüren bir korona taşıyıcısının ağzından çıkan virüslerin market koridorlarında nasıl yayıldığı görülüyor...

Finlandiyalı bilim insanları yaptıkları bir simülasyon ile koronavirüs (kovid-19)'un marketlerde dakikalar içerisinde ve çok hızlı bir şekilde yayıldığını gözler önüne serdi.

Finlandiya’da bulunan Aalto Üniveristesi’nde görevli bilim insanlarının 3D teknolojisi ile hazırladığı simülasyon virüsün enfekte kişiden öksürme sonucu çıktıktan sonra raflar ve koridorlar arasında nasıl dolaştığını ortaya koydu. 

Araştırmayı Aalto Üniversitesi, VTT Teknik Araştırma Merkezi ve Finlandiya Meteoroloji Enstitüsü birlikte gerçekleştirdi.

Koronavirüs marketlerde böyle yayılıyor! Hiçbir yer güvenli değil...

Aalto Üniversitesi çalışma ile ilgili “Yapılan incelemeler sonucunda öksürük ile birlikte hava bulutunun hızla yayıldığını gözlemledik” açıklamasını yaptı.

Araştırmanın ekip şefi doçent doktor Ville Vuorinen yaptıkları simülasyonun sonucu hakkında, Virüs bulaşan bir insan öksürdükten sonra mekandan çıkabilir fakat yine de arkasında ufak bir partikül bırakır. Bu partikül ve parçaçıklar havada dolaşır ve diğer insanlara bulaşabilir” ifadelerini kullandı.

Çalışmayı değerlendiren Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü’nün baş uzmanı Jussi Sane, “İlk sonuçlar bize tavsiyelerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Eğer iyi hissetmiyorsanız evde kalın ve fiziksel olarak herkesten uzak durun. Ayrıca öksürürken kolunuzun iç kısmına ve mendile öksürmek en doğrusu ve elbette elinizin hijyenine önem verin” diye konuştu.

Koronavirüs marketlerde böyle yayılıyor! Hiçbir yer güvenli değil... ile ilgili etiketler Finlandiya Koronavirüs market Korona Virüs Öksürük aalto üniversitesi simülasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.