Koronavirüs insalıklarını da öldürdü! Terk edilen yaşlıların cesedi bulundu

Koronavirüs salgının yayılma hızının İtalya'ya yaklaştığı İspanya'da insanlık dışı uygulamalar devreye alındı. Virüsten kaçan çalışanlar tarafından bakımevinde yalnız bırakılan yaşlıların cesetleri bulundu.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 37 kişi yaşamını yitirdi.

Dünyada koronavirüsle mücadele eden ülkelerden biri de İspanya. Avrupa'da, İtalya'nın ardından durumun en kötü ülke olan İspanya'da ölü sayısı 2 bini aştı.

Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı.

CESETLER BULUNDU

İspanya’da, pek çok yaşlı insanın bakımevlerinde ölüme terk edildi.

 AÇIKLAMAYI BAKAN YAPTI

Konuyla ilgili açıklama, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles'tan geldi.

Robles, "Ziyaretlerinin bazılarında ordu, tamamen terk edilmiş yaşlı insanlarla karşılaştı, hatta bazıları yataklarında yaşamlarını yitirmişti" dedi.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK

Bu tarz ‘insanlık dışı’ bir tutumun hoş görülemeyeceğini vurgulayan Robles, sorumluluklarını görmezden gelen kişilere karşı yasal süreç başlatılabileceğini açıkladı.

Koronavirüs insalıklarını da öldürdü! Terk edilen yaşlıların cesedi bulundu ile ilgili etiketler İspanya Koronavirüs Korona Ceset yaşlı bakımevi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.