Koronavirüs en çok o saatte bulaşıyor

ABD'de yapılan bir araştırma Kovid-19 ile ilgili çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı. Araştırma sonucunda koronavirüse yakalanan kişilerin en çok virüs salgıladıkları dönemin öğle saatleri olduğu tespit edildi. Yine Kovid testlerinin de en iyi sonucu aynı saatlerde verdiği görüldü. 30 bin PCR testi üzerinden yapılan araştırmada en yoğun virüs salgılanması ve doğru test sonucunun saat 14.00'da yaşandığı belirlendi.

ABD, Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Candace McNaughton ve meslektaşları tarafından yapılan bir araştırmada, kişilerin öğleden sonraki saatlerde daha fazla koronavirüs salgıladıkları tespit edildi.

The Guardian’ın haberinde, henüz hakem tarafından gözden geçirilmediği ifade edilen yeni araştırmalarda, Kovid-19 testlerinin günün diğer saatlerine kıyasla öğleden sonra yapıldığında yanlış sonuç verme olasılığının daha düşük olabileceği ileri sürüldü.

30 BİN KİŞİNİN TESTİ BAZ ALINDI

Geçtiğimiz yıl mart ve haziran ayları arasında ABD’nin Nashville bölgesinde gerçekleştirilen 30 bin PCR tabanlı testin sonuçlarını inceleyen araştırma ekibi, 24 saat içerisinde test sonucunun pozitif çıkması için en doğru saat olarak 14.00'ı belirledi.

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, bağışıklık hücrelerimizin koronavirüs ile nasıl etkileşimde bulunduğundaki günlük "sirkadiyen" (24 saatlik) dalgalanmalar nedeniyle, öğleden sonra ilk saatlerde virüs bulaşma miktarının artabileceği uyarısında da bulundu.

DAHA ÖNCEKİ ARAŞTIRMALAR DA GÖSTERMİŞTİ

Daha önce de yapılan influenza gibi diğer virüslerle ilgili çalışmalar da, bir bireyin semptomlarının ve virüsün diğer kişilere bulaşmasının 24 saatlik süre boyunca değişebileceğini ortaya koymuştu.

Araştırmaya katılmayan ancak açıklamada bulunan Imperial College London'dan virolog Dr. Rachel Edgar, 24 saatlik bir gün boyunca fizyolojimizdeki örneğin burun salgılarımız gibi diğer değişikliklerin de, burun ve boğaz sürüntülerinde toplanan virüs miktarını etkileyebileceğini ifade etti.

‘EN DOĞRU TESTİ YAPTIRMAK İSTESEYDİM ÖĞLEDEN SONRA YAPTIRIRDIM’

Araştırmayı daha da geliştirmek için kişilere Covid-19 bulaştırarak ardından viral yüklerinin günün farklı saatlerinde değişip değişmediğinin izlenmesi gerektiğini belirten araştırmanın başındaki Candace McNaughton, “Mümkün olan en doğru Covid-19 testini yaptırmak isteseydim, öğleden sonra erken saatlerde yaptırırdım” diye konuştu...

Koronavirüs en çok o saatte bulaşıyor ile ilgili etiketler pcr kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.