Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech, şimdi de kanser aşısı için çalışıyor: Faz-2 süreci başladı

ABD'li firma Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısını tüm dünyaya sunan BioNTech, salgından önce çalışmalarına başladığı kanser aşısında önemli bir noktaya geldi. Alman firma, kolon kanserie karşı çalıştığı aşının Faz-2 çalışmalarına başladığını açıkladı. Kansere karşı geliştirilen aşının da mRNA teknolojisine dayandığı bildirildi.

Kovid-19 salgınından önce kanser tedavisi üzerinde çalışan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, deneysel kolon kanser aşısının (BNT122) Faz-2 denemelerine başladığını bildirdi.

BioNTech'ten yapılan açıklamada, mRNA (mesajcı RNA) teknolojisine dayanan BNT122 aşı adayı için faz 2 çalışmalarına başlandığı belirtildi.

ABD, Almanya, İspanya ve Belçika'dan yaklaşık 200 hastanın çalışmaya katıldığına yer verilen açıklamada, çalışmanın amacının, tümörlerin cerrahi ve kemoterapiden sonra yeniden ortaya çıkıp çıkmadığında BNT122'nin etkinliğine incelemek olduğu ifade edildi.

BioNTech'in açıklamasında, dünya genelinde ölümcül ikinci kanser olarak bilinen kolon kanserinin tedavisi için yeni tedavilere ihtiyacın yüksek olduğuna da dikkat çekildi.

Öte yandan, BioNTech başta deri kanseri olmak üzere diğer kanser türlerinde kullanımı için BNT122 aşısının klinik çalışmalarını da sürdürüyor.

Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech, şimdi de kanser aşısı için çalışıyor: Faz-2 süreci başladı ile ilgili etiketler kanser BioNTech aşı kolon kanseri faz 2
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.