Koronavirüs akıllı bileklik nedir? Kırmızı ve mavi bileklikler ne anlama geliyor?

Koronavirüs akıllı bileklik nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından sonra koronavirüs bileklikleri gündem oldu. Vatandaşlar ise şimdiden kırmızı ve mavi bileklerin ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki, kırmızı ve mavi bileklikler ne anlama geliyor? İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında kullanılmak üzere ‘Tek Kullanımlık Bileklik Uygulaması’ndan bahsetti. Koronavirüs kontrol bileklikleri bazı illerde geçtiğimiz günler içerisinde uygulanmaya başlanmıştı. Tek kullanımlık bileklik takılan hastaların koronavirüs karantinasında kontrolü sağlamasına yarayan koronavirüs bileklikleriyle ilgili Fahrettin Koca’dan da bazı açıklamalar geldi.

KORONAVİRÜS AKILLI BİLEKLİK NEDİR?

Uygulamanın hayata geçtiği illerden olan Karabük'te akıllı bileklik uygulamasıyla ilgili Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı bazı bilgiler verdi. Sarı, hastanelere yatış sayısının az olduğunu ve hastaların çoğunun evde takibinin yapılarak durumun kontrol altında tutulduğunu söyledi.

1 Eylül tarihinden itibaren başlatılan koronavirüs akıllı bileklik uygulamasında kırmızı renkli olanları pozitif hastalarımıza, mavi olan bileklikleri de temaslı hastalarımıza takmaya başladıklarını belirten Sarı, bu bileklerinin özelliklerinin ise tek kullanımlık olduğunu ifade etti.

Koronavirüs akıllı bileklik nedir? Kırmızı ve mavi bileklikler ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Koronavirüs akıllık bileklik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.