Koronanın sonunu getirecek tedavi bulundu

Türk bilim insanları aşıdan sonra koronavirüsün ilacını da buldu. Kanal D'de koronanın ilacını bulduğunu açıklayan Prof. Dr. İbrahim Benter, "Koronanın tedavisi bulunmuştur ve pandeminin sonunu getireceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bilim dünyası on milyonlarca insanı etkisi altına alan, yer küreye kabus gibi çöken koronavirüs pandemisini bitirecek ilaç ve aşı için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu konuda Türk bilim insanları da boş durmuyor. Hatta yerli aşıdan sonra önemli bir buluşa daha imza atmış durumdalar. Yerli aşının birinci faz denemeleri 25 Aralık'ta başlıyor. Ancak hastalığın tedavisini de bir Türk bilim insanı buldu. 

Prof. Dr. İbrahim Benter'in çalışmalarıyla ilk koronavirüs ilacı üretildi. Kanal D Haber'e konuşan Prof. Dr. İbrahim Benter "Kovid-19'un tedavisi bulunmuştur." dedi.

İşte Prof. Benter'in Kanal D'deki açıklamaları:

Bu ilaç hasta olanları tedavi edebilecek, yani bu aşıyı almış veya almamış hasta olan insanlar bu ilacı kullanarak virüsün vücuttaki zararlarını önleyebilecek. Kısa ve uzun vadede bu ilaç çok etkili olacak.

Virüs mutasyona uğrayıp değişse bile ve aşılara karşı bir direnç sağlasa bile bu yaklaşımla biz bu hastalıkları tedavi edebileceğiz.

Yan etkileri ve dozları konusunda bir şey söylemek daha erken ama ümit ediyoruz ki fazla bir yan etkisi olmadan başka faydaları da olan bir ilaç.

Koronanın tedavisi bulunmuştur. Bu şuan da pandeminin sonunu getireceğine inanıyorum.

Koronanın sonunu getirecek tedavi bulundu ile ilgili etiketler Kanal D İlaç Prof. Dr. İbrahim Benter kovid-19 aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.