Koronadan ölen turistler Türkiye'de gömülecek

Rusya ile uçuşların 10 Ağustos'tan itibaren tekrar başlamasıyla birlikte Türkiye’ye gelen turistler için, özel korona tedbirleri alındı. Buna göre virüs nedeniyle Rus turistin ölümü halinde havayolu şirketi naaşı ülkesine götürmeyi reddedederse Türkiye’de gömülecek.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Rus turistlere uygulanan Covid-19 prosedürü hakkında açıklama yaptı.

10 Ağustos’tan itibaren yeniden başlayan Rusya uçuşları ile Türkiye’ye gelen turistler için, özel korona önlemleri alındı. Virüs nedeniyle Rus turistin ölümü halinde havayolu şirketi cenazeyi ülkesine götürmeyi reddedederse Türkiye’de gömülecek.

ÜCRETSİZ TEST YAPILACAK

Sözcü'nün edindiği bilgilere göre, pasaport kontrolünden önce ateş ölçümü yapılacaklardan ateşi 37.8'in üzerinde olan yolcu, özel bir odaya alınacak. Yarım saat sonra tekrar ateş ölçümü ve ateşin devam etmesi halinde ücretsiz test yapılacak. Test sonucu çıkana kadar havaalanında bekletilecek. Testin pozitif olması durumunda hastaneye sevk edilecek. Ailesi ve yakınları da karantinaya alınacak. Test negatif çıkarsa oteline gitmesine izin verilecek.

Koronadan ölen turistler Türkiye'de gömülecek ile ilgili etiketler Koronavirüs Turist rusya ile uçuşlar korona testi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.