Koronadan ölen aday meclise girdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçisi olarak anılan Cumhuriyetçilerin eyalet meclisi adayı David Andahl, oylamaya kısa süre kala koronavirüs nedeniyle vefat etti. Ancak yeni pusula için yeterli zaman olmadığı gerekçesi ismi listeden silinmedi. Andahl, ölümünün ardından Kuzey Dakota Eyalet Meclisi'ne seçilerek tarihe geçecek bir sürprize imza atmış oldu.

ABD’nin Kuzey Dakota eyaleti meclisinin resmi olmayan sonuçlarına göre yaklaşık 1 ay önce Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden David Andahl seçimi kazandı. 

Trump Cumhuriyetçisi olarak anılan Andahl bu seçimlerde tekrar seçilmeyi başaran Vali Doug Burgum tarafından desteklenmiş ancak seçim çalışmalarını sürdürürken Kovid-19’a yakalanarak 5 Ekim tarihinde 55 yaşındayken vefat etmişti.

DEMOKRAT PARTİ İTİRAZI BEKLENİYOR

Seçimlerden çok kısa bir süre evvel Andahl’ın ölmesi oy pusulaları posta yolu ile gönderilmeye de başlandığı için merak konusu olmuştu.

Pusulaların yeniden basılması ve gönderilenlerin de değiştirilmesi mümkün olmadığı için Andahl'in ismi pusulalardan çıkartılamadı.

Kuzey Dakota Eyalet Savcısı Wayne Stenejhem, Andahl’ın seçilmesi durumunda Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi üyesi görevine devam ederken hayatına kaybetmesi veya emekli olması durumunda izlenecek yol gibi yeni birini atayabileceğini duyurmuştu.

Ancak bu durum bir kesinlik ifade etmiyor. Özellikle de Demokrat Partiden gelebilecek itirazlar konuyu mahkemeye taşıyabilir.

Koronadan ölen aday meclise girdi ile ilgili etiketler David Andahl kuzey dakota eyalet meclisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.