Korona vatandaşa 'kelek' attı

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadele normalleşme sürecinde olsa da hijyen önlemleri azalmadan devam ediyor. Bu durum karpuz ve kavun seçimini de etkiledi. Bulaş riskinin fazla olması nedeniyle karpuz ve kavunun elle vurularak seçilme devri askıya alındı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında elle karpuz ve kavun seçme devri de askıya alındı.

Ürünün iyi olup olmadığını elle kontrol edemeyen vatandaşlar gözlerine güvenmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili vatandaşlara önerilerde bulunan uzmanlar, karpuz ve benzeri meyvelerin güvenilir yerlerden alınması gerektiğini belirtiyor.

"GÖZÜYLE İSTEDİĞİ KARPUZU İŞARET EDİP İSTEYENLER VAR"

25 yıldır karpuz ve kavun sektöründe çalışan Halil İbrahim Yalın, vatandaşların arabalarından inmeden karpuz aldıklarını söyledi.

Korona vatandaşa 'kelek' attı

Yalın, "Müşterilerimiz artık arabalarından inmiyorlar. Dükkânın önünde durdukları zaman, karpuzları eldiven ve maskeyle kendimiz seçip müşterilerimizin arabalarının bagajlarına bırakarak parayı alıp, para üstünü geri getiriyoruz. Hastalık nedeniyle olması gereken de budur. Arabadan inmeden gözüyle istediği karpuzu işaret edip isteyenler de var" diye konuştu.

 İHA

Korona vatandaşa 'kelek' attı ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Karpuz kavun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.