Korona salgını sırasında hapisten kaçmıştı! İdam edildi...

70 binden fazla kişinin koronavirüse yakalandığı İran'da cezaevinden kaçan 74 mahkumdan 65'i yakalandı. 9 kişinin halen firarda olduğu öğrenilirken kaçanlardan birinin Irak'ın Süleymaniye kentindeki yerel yönetim tarafından yakalanıp İran'a iade edildikten sonra idam edildiği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından IKBY karışırken, Erbil bölgesel yönetimi yerel yönetim hakkında soruşturma başlattı.

İran'ın batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Sakız ilçesindeki cezaevinden koronavirüs korkusuyla 74 mahkum kaçmıştı.

İranlı yetkililer firarilerle ilgili, "Şu ana kadar 65 mahkumdan bir kısmı polis ve istihbarat birimleri tarafından yakalandı, bir kısmı da teslim oldu. Firarda yalnızca dokuz mahkum kaldı ve onların yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor. Firarı organize edenlerden bir mahkuma daha önce verilen idam hükmü de yakalanmasının ardından icra edildi" açıklamasını yaptı.

İdam edilen Mustafa Selimi adlı mahkumun, 2004'te silahlı soygun ve iki polis memurunu öldürmek suçlamalarıyla ceza aldığını kaydedildi.

Tahran yönetimi, sosyal medyada çıkan Selimi'nin rejim karşıtlığından mahkum edildiği yönündeki haberleri ise yalanladı.

IKBY KARIŞTI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ise, Mustafa Selimi'nin önce kendilerine sığındığı ve peşinden İran'a iade edildiği yönündeki gelişmelerden habersiz olduğunu duyurdu.

Söz konusu haberlerde, Süleymaniye'nin Pencivin ilçesi emniyet güçlerince yeniden İran'a teslim edildiği belirtilmişti. Yerel medya, Selimi'nin firardan sonra sığındığı bölgenin Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin hakimiyetinde bulunduğunu ve Erbil yönetimine haber verilmeden Süleymaniye'deki yetkililerin mahkumu İran'a gönderdiğini yazıyor.

Yerel medya ayrıca, Selimi'nin İran'a muhalif Irak'ta konuşlanan İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin bir üyesi olduğunu da sayfalarına taşıdı.

IKBY, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sakız ilçesinde yer alan hapishanedeki firar, 27 Mart'taki isyanın ardından gerçekleşmişti.

Bugüne kadar 4 bin 357 Covid-19 hastasının öldüğü İran'da salgını durdurmak için 85 bin mahkum geçici olarak tahliye edildi. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney ise 19 Mart'ta 10 bin mahkumu affetmişti.

Korona salgını sırasında hapisten kaçmıştı! İdam edildi... ile ilgili etiketler İran Koronavirüs idam mahkum IKBY
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.