Korona kurallarını çiğneyenlere mesaj var! "Cenazelerinde dans ederiz"

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Cenaze Dansçıları'ndan Benjamin Aidoo ile Skype üzerinden röportaj gerçekleştirdi. Haskoloğlu'na bu işe nasıl başladıklarını anlatan Aidoo'nun koronavirüs uyarılarına aldırmayıp sokağa çıkmaya devam edenlere de mesajı vardı: “Eğer kurallara uymazlarsa cenazelerinde dans ederiz.” İşte Haskoloğlu'nun yaptığı o röportajın detayları...

Genç gazeteci İbrahim Haskoloğlu başarılı röportajlarına devam ediyor.

Haskoloğlu, son olarak Türkiye'de de çok popüler olan Ganalı cenaze dansçılarından Benjamin Aidoo ile Skype üzerinden söyleşi yaptı. 

Röportajda pandemi nedeniyle gösterilerine ara verdiklerini belirten Aidoo'nun Türkiye'de uyarılara aldırmayıp sokağa çıkanlara da “Eğer kurallara uymazlarsa cenazelerinde dans ederiz.” dedi. 

Benjamin Aidoo'nun Haskoloğlu'nun sorularına verdiği yanıtların detayları ise şöyle:

"Benim adım Benjamin Aidoo, Ganalıyım. Tabut taşımacılığı, mezarcılık, her şeyi yapıyoruz. Şu anda çok popüleriz, bir numarayız. Şu an hala Gana’dayız. Gösterilere her şeye devam ediyoruz.

Evet, evet, ben Benjamin Aidoo, beş kişilik bir ailem var. Ben 3. çocuğum. Ailemizde 2 erkek, 3 kadın var. Mühendislik okudum ve lisans mezunuyum. Şu anda yönettiğim bir şirketim var, adı da Nana Otafrija Tabut Taşıma ve Bekleme Hizmeti (The Nana Otafrija Pall-bearing and Waiting Service). Tabut taşımacılığında bir numarayız. Sadece tabut taşımacılığı yapmıyoruz, dekorasyonlar ve diğer şeyler ile de ilgileniyoruz. Ayrıca, düğünlere, partilere, kutlamalara da gidiyoruz. 33 yaşındayım ve hala bekarım.

Bu işe çok önceden başladım okul ücretlerini ödeyebilmek için. .... Tabut taşımacılığına başladığımda 2003 yılıydı. Bu işi hafta sonları yapıyordum. Pazartesi’den Cuma’ya veya Perşembe’ye kadar okula gidip, Cuma ve Cumartesileri cenazelere gidiyordum. ... 2004-2005 yıllarında yaptığım işe çeşitlilik eklemeye karar verdim. Fark ettim ki, çeşitliliği sağlarsam, insanlara seçenek sunabilirim, dans etmek gibi. İnsanlar da bunu fark etmeye başladı, yaptığımız dans, şarkılar ve her şeyi ... insanlar yaptığımız şeyi sevmeye başladı çünkü bu .... Kendi cenazelerinin de başkalarının cenazesinden iyi olmasını istiyorlar. Ve böylece ortaya bu iş çıkmış oldu ve sürekli bir iş haline geldi. Şimdi benim için çalışan insanlar var. Çalışanlarımın 25’i erkek, 5’i kadın. Değişiklikleri yaptık ve gördüğünüz gibi, eğitimler verdik. 2004-2005 yılları civarında dans etmeye başladım, insanlar çok sevmeye başladı ve sosyal medyada ilgi gördü ve YouTube’da yayınlandık, insanlar yorum yapmaya başladı. 2017 yılında BBC röportaj yapmak için geldi, tam bir kargaşaydı, onlara etrafı gezdirdim, bizim gösterimizi izlemek istediler, merkez bölgeye kadar gitmek durumunda kaldık, oradan da tam bir gösteri sunabilmek için doğu bölgesine geri döndük, tam bir kargaşaydı. Her şeyimizi ortaya koyduk, ekstra danslar ekledik ve mutlu bir şekilde ayrıldılar. Onlar gittikten sonra aynı yıl Al Jazeera geldi, çok şaşırmıştım, onlar da kendi röportajlarını yaptılar. Al Jazeera bizi görmeye gelmişti. İnsanlar yorum yapmaya başladılar. Şimdi bu pandemiyle daha fazla insan yorum yapmaya başladı, bu pandemiyle insanlar ne yaptığımı görmeye başladı. Onları dahil etmeye çalışıyorum şimdi, danslarıma devam ediyorum. Resimleri görüyorum. Her zaman çeşitlilik gerek.

Harika hissediyorum. Mutluyum. Ben her zaman mutluyum. Mutsuz olduğum an yok diyebilirim. Her zaman mutlu olmak gerek. Dünyanın her yanından arkadaşlar edindiğim için mutluyum. İnsanlar WhatsApp’tan, sosyal medya platformlarından bana ulaşıyor ve bunun ne kadar eğlenceli bir iş olduğunun farkındayım. … Mutluyum ve bunun için minnettarım.

Tanrıya minnettar olmalıyız (?) Hayır, şu anda gösteri yapmıyoruz. Gösterilere devam etmiyoruz. …. Tahmin edebileceğiniz gibi. … Canlı yayın yapıyoruz, ama gösterilerin askıya alındığı bir noktadayız. Her şey bittikten sonra, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu pandemi dolayısıyla işimizi askıya aldık. Bu durumun yakında bitmesi ve kaldığımız yerden devam edebilmek için dua ediyorum.
-S5-
Türkiye’yi duydum tabii ki. Türkiye’yi kadın milli takımıyla tanıdım. Futbol izlemeyi, maç izlemeyi çok severim, dolayısıyla zamanla Türkiye’yi de futbolla tanıdım ve sevdim. Mutlu olduğumu düşünüyorum. Türkler çok eğlenceli insanlar çünkü sürekli bana WhatsApp’tan yazıyorlar, bana destek veriyorlar, beni takip ediyorlar. Yanlış bilmiyorsam Türkiye de ligde, Arjantin, Brezilya ve Lübnan’ı takip ediyor, ben de izleyicisi olduğum için Türkiye’yi bir süredir takip ediyorum. Sanırım fan kitlem de büyüyor. Onları çok seviyorum, Türkiye’yi seviyorum.

… Ulusal takımı diyebilirim…Mutlu olmamı istiyorsanız ….… Hazır mısın?

Birkaç isimden bahsetmiştim önceden, tekrar söyleyeyim hatta birkaç tane de ekleyeyim. İlk söylemek istediğim Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Oprah Winfrey, ve oyuncu Wesley Snipes’ı da eklemek istiyorum. Bu insanların cenazesinde bulunmak ve onlarla dans etmek istiyorum.

Evet, güzel müziklerle, hem de kendi seçtikleri şarkılarla! İstediklerini onlara vermek istiyorum. Müziği onlar seçsin, ben de onlarla dans edeyim.
-
Evet bu ulusal şarkımız.
-
Onlara onlarla dans edeceğimi söylerdim. Kuralları esnetip onlarla dans edeceğim."

Korona kurallarını çiğneyenlere mesaj var! "Cenazelerinde dans ederiz" ile ilgili etiketler Koronavirüs gana Benjamin Aidoo İbrahim Haskoloğlu cenaze dansçıları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.