Korona ile mücadele eden doktorun gözyaşları

Korona virüsü hasta sayıları son haftalarda yeniden artış göstermeye başladı. Salgın hastalıkla mücadelede doktorların inanılmaz fedakarlıkları hastaların iyileşmesinde büyük rol oynuyor. Özel bir hastanede doktorluk yapan Özge Özden Tok adlı genç bir doktor, sosyal medya hesabından entübe olan hastası ile konuşmasını paylaşıp, birlikte ağladıklarını söyledi. Tok’un bu içten ve samimi paylaşımı özellikle sosyal medyada büyük ilgi ve destek gördü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin’de yayılan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını ile Türkiye’de de mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Korona virüsü vakaları son haftalarda yeniden artış göstermeye başladı. Salgın hastalıkla mücadelede doktorların inanılmaz fedakarlıkları hastaların iyileşmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye’de geçtiğimiz hafta 6 doktor yakalandığı korona virüsü hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdi.

Özel bir hastanede doktorluk yapan Özge Özden Tok adlı genç doktor sosyal medya hesabından entübe olan hastası ile konuşmasını paylaşarak, birlikte ağladığını yazdı. Doktor Tok’un bu içten ve samimi olarak duygularını paylaşması özellikle sosyal medyada büyük ilgi ve destek gördü.

“İLK KEZ HASTAMLA AĞLADIM”

Doktor Özge Özden Tok sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Hayatımda ilk kez entübeyken TEE yaptığım bir hasta taburculukta 'sesinizi tanıdım, siz osunuz.YBÜ’de hortum yutturdunuz, görmüyordum ama sesinizi duyuyordum. Uyuyan bir hastaya bile ne kadar yakın, tatlı ve dikkatliydiniz, kızlarıma da bahsettim dedi.' İlk kez hastamla ağladım yazarak korona hastası ile beraber gözyaşı döktüğünü ifade etti.

Korona ile mücadele eden doktorun gözyaşları

“BİZİ BİZ 'HEKİMLERİ HEKİM YAPAN'  İÇİNDEKİ İNSAN SEVGİSİDİR”

Doktor Özge Özden Tok sosyal medya hesabındaki paylaşımının devamında, korona virüsü ile yapılan mücadelede, “Bizi biz yapan, ‘hekimleri hekim yapan’ içindeki İNSAN SEVGİSİ’dir..” diyerek duygularını şöyle ifade etti:

Çok yorulsak da, tükensek de, dövülsek de, hırpalansak da, en zor salgın günlerinde çalışmak zorunda olsak da..Bizi biz yapan, 'hekimleri hekim yapan':İçindeki İNSAN SEVGİSİdir..Meslek aşkıdır..Karşılığı asla olmayacak şekilde fedakarlıklar yapmaktır.. Biz hekimler, Hipokrat yeminimizi ettiğimiz andan itibaren, insanlara yardım için dünyanın 4 bir yanına dağılan ve insanların en önemli varlığı olan sağlığını korumak, iyileştirmek için var gücümüzle çalışan sizler gibi insanlarız..İnsanüstü güçlerimiz yok öleni diriltmek gibi ama, elimizden gelenin en iyisini yapmaya yemin ettik bir kere.. Biz sizleri seviyoruz..Çok önemsiyoruz..Böbrek fonksiyonunuzdaki 0.2 değer artışı bile önemsiyor, takip ediyoruz mesela..Ailemiz gibi önem veriyoruz.. Sizler de bizleri sevin ki; biz daha da motive olalım, küsmeyelim..Tüm çabamızla size yardım edelim (zaten hep yapmaya çalıştığımız gibi..)

Sevginin gücüne inanalım hep birlikte. Olmaz mı? #sevgikazanacak

PS: Bir de bence ailelerin çocuklarına öğretmesi gereken en önemli şey:her şeyi sevmek koşulsuzca, anlamaya çalışmak her durumu..Bitanecik Anneme ve Babama bana bunu kendimi bildim bileli aşıladığı için ve mesleğimdeki başarımın esas kaynakları oldukları için 'sonsuz' teşekkür ederim.Bana verdikleri en büyük mirastır insan sevgisi (pardon sadece insan değil-her şey sevgisi-kedi, ağaç, çiçek, sana en büyük kötülüğü yapan insan, kuş, balık, kitap, müzik işte ne gelirse aklınıza), empati, adalet..

Özge

Korona ile mücadele eden doktorun gözyaşları ile ilgili etiketler doktor Özge Özden Tok korona virüs Sosyal medya paylaşımı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.