Korona B117 İspanya'ya da sıçradı

İngiltere’de tespit edilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu açıklanan Kovid-19'un mutasyona uğramış versiyonu olan B117 bir ülkeye daha sıçradı. İspanya; İsveç, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Avustralya, Belçika, Japonya, İrlanda, Singapur ve İskoçya'nın ardından “B117” varyasyonun tespit edildiği İngiltere dışındaki on üçüncü ülke oldu. Bu arada BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının da İspanya'ya ulaştı. İlk etapta 350 bin doz aşı pazartesiye kadar ülkede olacak

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayıldığı ileri sürülen "B117" adlı varyasyonu İspanya'da da görüldü.

Madrid Özerk Yönetimi Kamu Sağlık Genel Direktörlüğünden yapılan açıklamada, İngiltere'de mutasyona uğrayan Covid-19 türünden, başkent Madrid'de 4 vaka tespit edildiği duyurdu.

Söz konusu vakalardan birinin salı günü Londra'dan geldiği belirtilen açıklamada, aynı aileden olan diğer 3 vakanın da onunla temas eden kişiler olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, daha hızlı yayılan Kovid-19'un bu türüyle bağlantılı 3 şüpheli vakanın daha bulunduğu ifade edildi.

Madrid Özerk Yönetimi Başkanı İsabel Diaz Ayuso, İngiltere'de mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün belli olmasından sonra Almanya, Belçika, Fransa, İtalya gibi bazı Avrupa Birliği ülkelerinin hemen İngiltere ile uçuşlarını askıya almasına rağmen İspanya'nın bu kararı iki gün geç almasını eleştiren bir açıklama yaptı.

 

Avrupa Kontrol Merkezince yayımlanan raporda, dünyayı sarsan Kovid-19'un İngiltere'de mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan B117 VARYASYONUNA "SARS-CoV-2 VUI 202012/01" (Variant Under Investigation, year 2020, month 12, variant 01) ismi verildiği belirtilmişti.

Öte yandan, son günlerde artış gösteren yeni vaka sayıları nedeniyle Madrid'de serbest dolaşım kısıtlaması getirilen mahallelere yenilerinin eklendiği duyuruldu.

PFIZER/BIONTECH AŞISI İSPANYA'DA

Bu arada, Pfizer-BioNTech'ten alınan Kovid-19 aşılarının ilk bölümü de İspanya'ya ulaştı.

İspanya'da ilk aşının Guadalajara kentindeki bir yaşlı bakımevindeki yaşlılara ve çalışanlara pazar günü yapılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, pazartesiye kadar 350 bin doz aşının geleceğini duyurdu, bu miktarın ilk 3 ayda 4,5 milyon olması öngörülüyor.

İspanya'da şimdiye kadar 1 milyon 854 bin 951 Kovid-19 vakası belirlendi, salgından dolayı 49 bin 824 kişi de hayatını kaybetti.

Korona B117 İspanya'ya da sıçradı ile ilgili etiketler İspanya İngiltere B117 mutand virüs mutasyon kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.