Koronavirüs aşısı olan gönüllü pozitif çıktı

Dünyada tüm hızıyla devam eden aşı çalışmalarından bir şoke eden haber de Endonezya'dan geldi. Endonezya’da bir gönüllünün yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı testi sonucu pozitif çıktı. İngiltere'de de dünyanın umut bağladığı aşı çalışmasının klinik deneylerini AstraZeneca şirketi durdurmuştu.

Covid-19 Aşısı 3. faz Klinik Deneme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kusnandi Rusmil gönüllü aşı olan bir kişinin PCR testinin pozitif çıktığını açıkladı. Rusmil, aşı gönüllüsünün evde kalması gerekirken bağışıklık oluşmadan şehirlerarası seyehat yaptığını ve bu nedenle koronavirüse yakalandığını söyledi.

İKİ BİN GÖNÜLLÜ KATILDI

Söz konusu kişinin aşı testinden virüsü kapmadığını vurgulayan Rusmil, ikinci aşı testi sonrası bağışıklık için 2 hafta bekleme süreleri olduğunu, gönüllülerin sağlık durumuna ilişkin de 6 ay gözleme ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Endonezya, devlete ait ilaç şirketi Bio Farma ortaklığında 11 Ağustos’ta, yaklaşık 2 bin gönüllüyle Sinovoc Biotech’in "CoronaVac" adıyla geliştirdiği Covid-19 aşı adayının üçüncü aşama klinik çalışmalarına başlamıştı.

İNGİLTERE'DE DE BİR GÖNÜLLÜ RAHATSIZLANMIŞTI

Oxford Üniversitesi'nde aşı çalışmalarındarında üçüncü faza geçen İngiltere'de bir denekte olağandışı bir rahatsızlık meydana gelmiş ve klinik deneyler durdurulmuştu. Çalışmalarla ilgili AstraZeneca şirketinden  "İleriye yönelik Covid-19 tedavisi için bir aşının güvenliği her şeyden öne gelir" açıklaması yapılmıştı.

Koronavirüs aşısı olan gönüllü pozitif çıktı ile ilgili etiketler Endonezya Korona aşı çalışma labaratuvar denek covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.